Veselé Velikonoční Vyzdobování

25. dubna 2011 Co se u nás děje

Velikonoce za dveřmi, jaro v plném proudu, rozkvetlé je doslova všechno, prostě ideální čas na výzdobu domů, bytů a pokojů velikonočními dekoracemi.

V sobotu 16.dubna se společenský sál proměnil v rukodělnou dílnu skoro profesionální úrovně – pečlivě vyrovnané bedýnky a přepravky s nachystanými polotovary doslova lákaly „vem si mě“:

Všech 40 dětí a jejich dospělý doprovod si mohlo nabrat jednotlivé propriety, usednout k některému stolu a popustit uzdu své fantazii. Komu třeba malinko chyběla inspirace, ten se mohl podívat na stůl s již hotovými výrobky, které zde připravily neuvěřitelně ochotné a zručné paní Eva Patrasová a Marcela Štěpánková:

Během celého odpoledne se z přítomných doslova kouřilo, tedy vlastně z lepicí pistole, a pod rukama jim vykvétaly věnečky, ve hnízdech se objevovala vajíčka a z vajíček se líhla kuřátka, jen zapípat. Všudypřítomná vůně perníčků lákala malé a větší k tomu, strčit ozdůbku pěkně rychle do pusy a tu dobrůtku si užít i zevnitř :-)

Letošní zdobení bylo zase trošičku jiné, protože mezi „zdobitele“ přišel pan František Hucek, aby všem ukázal, jak se správně plete pomlázka a toho, kdo měl zájem, naučil během chvíle pomlázku plést.

Teď už stačí jen přivázat barevné mašle a vyrazit na koledu. Veselé Velikonoce.

LČ za přispění Olgy Hanzlíkové

Fotogalerie