Rodinné odpoledne u rybníka

1. června 2011 Co se u nás děje

A že bylo opravdu rodinné – mámy, tátové, sem tam nějaký prarodič a kolem nich a vlastně po celém hřišti se hemžilo neuvěřitelné množství dětí od těch kočárkových až po chodící, vlastně spíš lítající. Letošní oslava Dne dětí byla pojata zase trošku jinak, ostatně i název tomu napovídal. Hlavní organizátorka si totiž řekla, že je program sice pro děti, ale ty přijdou se svým doprovodem, a tak by stálo za to, připravit pro ně třeba možnost občerstvení ve formě kávy, limonády, čaje, rumu, bumu,.. a tak.

Slunečné odpoledne přilákalo do našeho sportovního areálu skoro 60 dětí, převážně předškoláků, kteří si chtěli zkusit třeba proplétání lanovým bludištěm,

skákání na trampolíně, které si užívali i ty odrostlejší „dětičky“,

kreslení podle zrcadla (to si vyzkoušel s velkým zaujetím i jeden z tatínků),

o malování na obličej byl takový zájem, že se tvořila fronta, ale výsledek = skvost,

ale největší úspěch sklidila popletená Cecilka a její kouzelnické vystoupení, do kterého se zapojil s velkým elánem i jeden z diváků.

Pro odpočinek mezi jednotlivými atrakcemi (házení kroužků na cíl, dostat míč do branky pomocí PET lahve, jízda na koni) byla vyklizena část hřiště, na které předvedla skvělý street dance Johanka Janů (a přidat se mohl kdokoliv).

Pozor, pozor, z rybníka vylézá oranžová nestvůra – zamířit, pal!

Voda nestvůře vůbec neublížila, což je dobře, protože ve vodním obleku se skrýval jeden z našich dobrovolných hasičů. Kdo však dostal zásah vodou a moc se mu to nelíbilo, to byla malá Andulka. Její tatínek to zhodnotil: „Tak a máme pravou Přezleťandu křtěnou vodou z rybníka“, takže by na to měla být vlastně pyšná ☺.

Zábava plynula a plynula, až začalo všem přítomným kručet v břiše. To byl signál pro zapálení ohně a už se pekly buřtíky, na které se srdce smálo. Jeden věnec zmizel, po druhém se také zaprášilo, ještěže byl v zásobě v obchůdku připraven třetí. Mastné tvářičky dětí svítily pomalu víc než sluníčko, což může hřát všechny naše dobrovolníky, kteří místním dětem připravili báječné odpoledne. Díky.

Hráli:
Jarka Malá – zrcadlo, zrcadlo, kdo je nejkrásnější
Eliška Novotná – bludná lana
Jednotka sboru dobrovolných hasičů z Přezletic a jejich tatra
Olina Hanzlíková – hlavní organizátorka a spíkr
Květa Loučková – tanečnice hula hula a její míčky
Jitka Doležalová – trenérka fotbalistů
Jitka Šillerová – hoď si na svou odměnu
Ilona Řachová – jen si tak trochu hopsnout
Ruda Novotný – už se to nese aneb je libo chlebíček a hořčici?
Míla Hanzlík – dýdžej
Béda Doležal – vrchní výčepní
Jirka Malý – nařezávač buřtů
Radka Šťovíčková – žena za pultem
Ludva Vocásek – příprava a závěr
Lída Červínová – fotografka reportérka

Fotogalerie