6. ročník nohejbalového turnaje SWEDEN CUP 2011 s mezinárodní účastí

25. srpna 2011 Co se u nás děje

Mnozí organizátoři podobných soutěží jistě budou přezletickým závidět – ředitel turnaje pan Jiří Krejčoves dokázal letošní SWEDEN CUP ozdobit i jedním zahraničním účastníkem. Okolnosti pozvání na turnaj necháme obestřené tajemstvím, přejděme i to, že švýcarský „nohejbalista“ teprve ráno v sobotu poznal taje tohoto kdysi ryze českého sportu a vyzvedneme okamžitě vzniklé nadšení a pro hru a příslib, že příští ročník by se mohl pořádat na náměstí významného města země helvétského kříže. A to je, pánové pořadatelé, výzva!

Ale zpět na antuku, začínají boje v základních dvou skupinách. Z původně přihlášených 16 týmů se dva odhlásily, jeden se ráno naopak přihlásil; prostě časový plán byl hned zkraje porušen.

Naštěstí si s tím všichni bez problémů poradili, všichni své zápasy odehráli a otázky typu: Chcete hrát teď a nebo až další zápas? nikoho nerozhodily. Týmy byly v podstatě stejné jako loni, jen si někteří hráči plynule přecházeli z týmu do týmu, z bufetu do grilu, z grilu na lavičky, z laviček na trávník, z trávníku do bufetu, z bufetu do křoví a tak dál. Před osmifinálovými boji bylo potřeba upravit hřiště, čehož se chopil s grácií sám ředitel (takovou odpovědnou práci nemohl leckomu svěřit, čestnou výpomoc svěřil pouze jednomu ze Sršňů):

Páteční vydatný déšť nestačil a bylo potřeba také pokropit antuku; ještěže byly k dispozici poslední výdobytky moderní techniky:

Jo a taky je nutno nalajnovat, málem jsem zapomněla:

Kurty jsou připraveny, pitný režim podle plánu, pejsánka si odpočinula, zatímco některé fanynky ještě ne (ale pozor Jaromírko, aby se ti to nevymstilo):

Legrace stranou, začíná finálový pavouk, který skončil vyplněním všech políček:

Vítěze již znáte, přesto se vraťme proti proudu času a vypíchněme ty nejzajímavější momenty finálových klání, v němž Světlušky zhasly „čapí nožkou“ Splávek,

mladé naděje Jenštejna B s Mistrem Evropy Jakubem ve svých řadách bez úcty ke staršímu vyřadily borce z DF Teamu,

Kapitán Morgan byl odeplut do domovského přístavu Vikingy z domácího Sweden týmu,

a Otloukánci potloukli Podskaláky bez pardónu. Vzhůru do semifinále!

Boje o postup do finále v obou semifinálových zápasech svedly proti sobě vždy tým zkušených borců s dravým mládím. Zatímco starší z mladých FC Otloukánek vyřadil domácí švédské Vikingy, kterým nepomohla ani skvělá hra hlavou zadáka týmu Badyho,

mladší borci z Jenštejna B podlehli ve třetím setu dravým Světluškám, kterým pomohla relaxace ve svém domovském prostředí, tj. na louce a díky slunci zatím nesvítily.

A jdeme do finále! Nejprve začíná boj o bronzové medaile mezi týmy Sweden a Jenštejn B. Poslední úpravy hřiště si bere na starost opět osobně pan ředitel, za duševní podpory nehrajícího člena mužstva.

Začal boj, ve kterém převážily zkušenosti nad nezralou psychickou odolností čtrnáctiletých nadějí. Sweden tým se rozehrál k neuvěřitelnému výkonu, přičemž zásadním bylo zapojení do hry i Badyho nohou, o noze smečujícího hráče nemluvě. Bronz zůstal doma.

Finále dopadlo pro mladé hráče FC Otloukánek podobně – Světlušky ve třetím rozhodujícím setu smetly přezletické mládí a poslaly je z antuky spíš zpět na pískoviště. A nepomohlo ani povzbuzování klanu Slavatů, kterým byla jedna lavička málo.

Po vyhlášení vítězů došlo k malé bitvě napěněným šampaňským, které bylo vlito za krk hlavně vítězům ze Kbel. To víte, odvezli si s Přezletic putovní pohár.

Druhé místo pro FC Otloukánek:

A z poháru pro bronzové medailisty si připili na úspěch domácí Sweden tým. Hlavně nemíchat.

Gratulace všem medailistům a s heslem „Sportu zdar“ při dalších přenosech na shledanou.

Fotogalerie