Vypusťte draky ze slují a vzhůru do oblak!

12. října 2011 Co se u nás děje

A že to nebe bylo letos zase pěkně plné. V sobotu 8.října se totiž na poli směrem na Podolanku již počtvrté uskutečnila přezletická drakiáda, při které se v oblacích sešlo nepřeberné množství draků všech velikostí, tvarů i barev. Vítr letos fičel ostošet, svítilo i sluníčko, ale přeci jenom se přihlásil podzim se svým studeným počasím. Ještěže u hasičárny hořel zavčasu oheň a teplý čaj dostal přednost před studenou limonádou. Ale to až za chvíli. Teď honem za draky.

Přestože se nesoutěžilo ani o nejhezčího, největšího, nejmenšího,… prostě nějakého NEJ draka, dovolila bych si vyzdvihnout dva draky klasického tvaru s pořádným dračím ocasem z jedné dračí sluje na Dolní návsi, kteří více než hodinu létali skoro v nedohlednu málem až nad Vinoří a svýma velkýma očima shlíželi dolů na své kolegy. Prostě nádhera.

To někteří, ostatně jako tradičně, draka do vzduchu ne a ne dostat, jeden splašený loping napravo, nalevo a bum hlavou rovnou do země. Tyčka praskla a u Milotů bylo po létání. Naštěstí kamarádka přinesla draka nového a tak obě maminky k radosti svých dětí dokázaly do vzduchu poslat veselého dráčka – mráčka.

Leckteří špunti ani rodiče nepotřebovali, dali draka „nakrátko“ a šup s ním do vzduchu:

Někteří rodiče zase ani nepotřebovali děti:

Ostatně děti se spíše věnovaly svým zájmům – bylo potřeba probrat problematiku zakládání ohniště, poklábosit o školkových novinkách, trošku se poprat či se velikostně poměřovat se psím mazlíčkem:

Ty starší „děti“ se praly spíše s drakem samým.

Při běhání po poli pořádně vyhládne, proto vzhůru dolů k hasičárně; tady čekají na všechny drakopouštěče báječné špekáčky, čerstvý chleba, pivo, limonáda, čaj, rum bum. Dobrou chuť.

Fotogalerie