Provoněné vánoční zdobení

20. prosince 2011 Co se u nás děje

Vánoce už doslova klepou na dveře, proto je nejvyšší čas dozdobit okna, truhlíky za oknem, vstupní dveře či branky…prostě dát všechny oblíbené vánoční dekorace na své místo.

Pro všechny, kdo mají alespoň trošku chuť na výrobu vlastních ozdob a hlavně mají šikovné ručičky, uspořádala naše kulturní komise opět akci nazvanou Vánoční zdobení. V sobotu 17.prosince bylo ve společenském sále připraveno nepřeberné množství polotovarů jako základ na adventní věnec, květináčky pro malé stromečky, větvičky pro přípravu svícnů a spousta dalších ozdob všech barev, velikostí i tvarů.

Během odpoledne se u pracovních stolů vystřídalo více než 30 dětí včetně dospělého doprovodu, který drobným ručkám vždy ochotně pomohl tu s přilepením neposedné kulaté ozdoby, tu s navlečením rozinek či kandovaného ovoce na špejli.

Nejvíc obležen byl ale stůl s voňavými perníčky, které jen čekaly na šikovné ruce dětí, aby na nich báječně lepkavou cukrovou polevou vyrobily krajková okna a dveře u domečků, šupiny kaprovi nebo knoflíky sněhulákovi. Ale nejlepší na tom bylo to závěrečné olíznutí ulepených prstíčků ….mňam.

Děkujeme všem „holkám“ za ochotu a čas pro přípravu všech těch nádher a vám ostatním

ŠŤASTNÉ a VESELÉ VÁNOCE.

Fotogalerie