Jarní setkání přezletických seniorů

24. dubna 2012 Co se u nás děje

Půl roku uteklo jako voda a už je tu další podvečer a vlastně i večer, patřící jen a jen našim seniorům. Tentokrát nebylo připravené žádné hudební překvapení, od 17 hodin hráli k poslechu, zpěvu i tanci otec a syn Zahradníčkové se směsí národních, populárních a s postupujícím večerem i prostonárod­ních písní.

Přesto jedno překvapení hned na úvod bylo; paní starostka přivítala v Přezleticích starostu sousední Vinoře pana Františka Švarce, aby ho hned vzápětí tzv. „předhodila lvům“ – vyzvala přítomné seniory, ať se pana starosty ptají na cokoliv, co je ze života vedlejší městské části, kam jezdí na nákupy, za službami i k lékařům, zajímá. A hned první otázka pana Šedivého šla přímo na starostův Solar – kdy se konečně vyčistí zapáchající vodoteč nad Baudyšovem. Odpověď asi nebyla plně uspokojující, protože vyčištění musí zajistit správce toku, což je prý Povodí Labe. Druhá otázka směřovala na paní starostku Přezletic – pan Tupálek z Podskalí se ptal, kdy dojde na opravu jejich ulice. Ani tady odpověď nebyla taková, jakou by si tazatel přál – nyní je prioritou školka a teprve pak se bude pokračovat v rekonstrukcích dalších ulic, zatím se bude jen provizorně opravovat.

Víc oficiálních dotazů nebylo a tak se mohla zábava s hudebním duem Zahradníček a Zahradníček konečně rozproudit. Paní starostka obcházela jako vždy jednotlivé stoly a povídala si se svými sousedy o radostech i starostech jejich všedních dní.

Káva, zákusky, pivo, víno, báječná večeře, a to vše v kruhu svých sousedů, kamarádů i spolužáků – večer se pomalu přehoupl do noci a v přezletickém sále se stále tančilo i zpívalo. Prostě zábava jak má být.

Fotogalerie