Čarodějný rej

4. května 2012 Co se u nás děje

Rok se s rokem sešel a vystavené zboží před KU-Ž-ELem v podobě košťat malých, velkých, proutěných i umělých připomíná všem místním čarodějkám, čarodějnicím a jiným kouzelnicím, že se blíží jejich čas. Proto honem oprášit své parádní úbory a milé čarodějky, vzhůru do průvodu!

Letošní ruční alegorický vůz hlasitě zdravili i čtyřnozí miláčkové.

Krátce před osmou večerní průvod dorazil za hlasitého zpěvu k hranici, kterou slavnostně zapálil místní dobrovolný hasič Fanda Louček. Místo novin použil PETku s benzínem, čímž způsobil potíže a vysvětlování v mnohých rodinách s malými dětmi, kterým jejich rodiče i prarodiče kladou na srdce, že oheň se rozdělává pokud možno jednou sirkou a trochou novin ☺. My starší ovšem víme, že to prostě ke koloritu pálení čarodějnic zkrátka patří.

Oheň se krásně rozhořel a tak se čarodějnice vydaly na oslavné kolečko kolem ohně na počest své kolegyně, která vzala na svá bedra tu odpovědnost a nechala se upálit. Jen holínky po ní zbyly.

Pak se veselilo, do rytmu country kapely tančilo, taky trochu hasilo,

absolvovala se námaha s opékáním buřtů, maličko se dožadovalo pozornosti,

a nejen na odpady se šlo s úsměvem, ale i na klobásu s pívem. Prostě čarodějnice v Přezleticích jak mají být.

Počasí letos bylo jako malované, ani jednou nesprchlo, ani nepřišla bouřka, parket na tanec byl báječně udusaný, nikdo se snad ani nepopral. Kdo nepřišel, ten může jenom litovat, ti co byli si mohou připomenout večer v naší fotogalerii.

Fotogalerie