Občánci, vítejte!

16. května 2012 Co se u nás děje

Den před květnovým nedělním Svátkem matek patří již pár let těm úplně nejmenším Přezleťáčkům a jejich rodičům i prarodičům. Ve společenském sále se totiž koná slavnostní uvítání nových občánků do našich Přezletic. A letos jich bylo opravdu požehnaně, řečí čísel by dětičky v pohodě zaplnily celou jednu třídu mateřské školy.

Pětadvacet dětiček jsme si tentokrát netroufali pozvat jenom dopoledne, protože přeci jenom naše vítání chvilku trvá a ty úplně nejmenší už to tak nějak nebaví a občas ukápne i hodně veliká slzička. Proto jsme si děti podle data narození rozdělili na dvě směny a vítání proběhlo v komornějším prostředí. Dopoledne přišly některé děti po svých, odpoledne bylo ve znamení těch prosincových.

Slavnostní atmosféru letos podbarvila osmiletá Přezleťanda Barborka Horská, která všem přítomným zahrála dvě krátké skladbičky, jednu na housle a druhou na klávesy. „Je to skvělé, že můžeme sáhnout do vlastních řad pro malého muzikanta“ spokojeně podotkla nejvrchnější za kulturu paní Olga Hanzlíková.

Paní starostka popřála všem dětem hlavně lásku rodičů a hodně síly do „životního boje“. Na zdraví si pak všichni společně přiťukli sklenkou šampaňského a po přípitku proběhlo tradiční skupinové foto na prostranství před obecním úřadem u našeho víceúčelového smrku; tak tak se všichni na fotku vešli.

Fotogalerie