Nultá Přezletická trefa do černého

3. září 2012 Co se u nás děje

A po jejím skončení si troufnu říci, že se skutečně trefila do černého. Konečně tu byla sportovní akce čistě pro ženy, původně sice vyhlášená pro kategorii nad 40 let, ale kvůli zájmu z řad o něco mladších „děvčat“ udělali organizátoři pár výjimek a tak se ve střelbě z malorážky a běhu v lese utkaly závodnice v rozmezí 20 + až 60 +. Dokonce byla i účast mezinárodní, protože se naší „trefy“ zúčastnily i dvě tanečnice Hula hula až z dalekého Tahiti,

za což získaly zvláštní cenu organizátorů závodů; musely však divákům zatančit:

Letošní nultý ročník byl tzv. vychytávací a tak doufáme, že drobné organizační nedostatky zejména při losování soutěžních dvojic, nám budou prominuty. V 11 hodin zalehla na svoje palposty první čtyřčlenná směna a na povel čestného ředitele závodu pana Jiřího Nováka START byl závod zahájen. Po odstřílení 5 ran z malorážky vleže s oporou vyběhly závodnice na lehce podmáčenou trať do Ctěnického háje v délce 995 metrů, aby po doběhu na střelnici opět zalehly na svůj palpost a trefily pětkrát černý terč i po náročném běhu, a to jak fyzicky, tak i emotivně:

Pětadvacet závodnic absolvovalo závod ve zdraví, nikdo si neudělal výron či podobné zranění končetiny a po necelých dvou hodinách už si všechny skorobiatlonistky i početní diváci mohli dopřát zasloužené občerstvení. To výkonné zástupkyně čestného ředitele se musely chopit terčů i časů a celý závod vyhodnotit; vyhlášení se už netrpělivě očekávalo:

A už je to tady, slavnostní vyhlášení nejlepších třech dvojic a absolutní vítězky:

zlaté medaile: Světlana Padalíková a Míša Jungová
stříbrné medaile: Míša Spěváčková a Zdena Hájková
bronzové medaile: Vlaďka Jeřábková a Renata Šillerová
Absolutní vítězka s nejlepším časem: Míša Spěváčková

My, co jsme nevyhrály a tak moc jsme chtěly, jsme holt vzdaly slávu vítězům a čest poraženým; organizátoři totiž následně předali cenu útěchy pro dvojici i jednotlivkyni, což suverénně ovládla Květa Loučková jak ve dvojici s Katkou Samojskou, tak coby jednotlivkyně:

A pak už teklo pivo proudem, buřty a maso se grilovalo, slzičky smutku za netrefený terč byly zamáčknuty a odpoledním sluncem vysušeny.

Dobrá zpráva pro rodiče přezletických předškoláků – pedagogický sbor MŠ Přezletice suverénně ovládl stupně vítězů, takže vaše děti jsou v těch nejlepších rukách.

A co říci na závěr? První přezletická trefa do černého se rozhodně příští rok uskuteční! Přijďte proto zabojovat o medaile a zlatou Viktorku i vy, na což srdečně zvou čestný ředitel a jeho pravá i levá ruka:

Velké díky všem našim sponzorům, pořadatelům, závodnicím a divákům za to, že jsme mohli v Přezleticích uskutečnit zase něco jiného.

P.S. Zapomněla jsem na cenu čestného ředitele závodu pana Jiřího Nováka – za trefenou „desítku“ jeden panák podle vlastního výběru; „desítek“ padlo hned několik, Olina Hanzlíková trefila střed hned dvakrát ☺ !

P.S.S. A také si některé závodnice ověřily, že ti soudruzi z „endéer“ stále někde udělanou chybu nenapravili!

Fotogalerie