Sweden cup 2012

6. září 2012 Co se u nás děje

Letošní nohejbalový turnaj se poprvé za svou sedmiletou historii konal ve dvou dnech. Ne že by to tak bylo naplánováno, ale počasí tomu tak chtělo, a proto z původních 16 týmů, které přijely v sobotu, se jich v neděli sešlo už jen 11.

V sobotu se tradičně začalo v 9 hodin s 30minutovým zpožděním a i přes předpovědi špatného počasí se vše zdálo být v pořádku. Po základních skupinách se rozjely rozřazovací skupiny, které okolo 15 hod přerušil déšť. Na základě hlasování všech týmů se dohrávka odložila na neděli. V neděli se sešlo o 5 týmů méně než v sobotu a někteří za to byli rádi, neboť nedorazili obhájci loňského vítězství a horcí kandidáti na obhajobu tým Světlušek, a také poměrně silné Kubíčkovo Trio.

V základních skupinách došlo hned k prvním překvapením, kdy průměrem nejmladší mužstvo Maliňáci skončilo ve skupině na druhém místě a následně se v pavouku dostalo mezi nejlepší osmičku. Současně nováčci turnaje Sokol Vinoř X a Y se podělili ve skupinách o první a poslední příčku a bratrovražedný souboj ve vyřazovací části prokázal, kdo že je ten lepší. Částečným překvapením také byla výhra Švédů nad silným týmem Černobylu. Následně však potvrdili nevyrovnané výkony a po prohře s Otloukánkem skončili na 4. Místě; Otloukánek získal bronz. Finále se neslo v komorním duchu, neboť ostatní týmy z dvoudenní únavy turnaje odjížděly po vyřazovacích bojích domů. Jako favorité nastoupil tým Sokol Vinoř Y, jakožto vítěz rozřazovacích skupin. Proti němu se postavil Rich Bitch, který skončil na druhém místě ve skupině. Jejich předchozí zápas ve skupině skončil vítězstvím Vinoře a tak se nečekala žádná změna. Ve finále již Vinoř vedla 1:0 na sety a ve druhém setu 6:1. Ale nohejbal je sport jako každý jiný kde se stávají „zázraky“. Tým Rich Bitch začal hrát uvolněně a druhý set otočil na svou stranu. Za stavu 1:1 na sety bylo vidět na týmu Vinoře zklamání z nedotáhnutí dobře rozehraného setu do vítězného konce a také fyzická únava. Toho využil tým Rich Bitch a stal se vítězem 7. ročníku Sweden Cupu.

Výsledné pořadí:

  1. Rich Bitch
  2. Sokol Vinoř Y
  3. FC Otloukánek
  4. Sweden Team
  5. Podskaláci
  6. Černobyl
  7. Maliňáci
  8. Sokol Vinoř X
  9. Morgan Team
  10. Splávek
  11. Lečo

Jiří Krejčoves, ředitel turnaje

Fotogalerie