Tři, dva, jedna, start!

25. září 2012 Co se u nás děje

A už to jelo. Na kolech, koloběžkách, odrážedlech, kolech bez šlapek i kolečkových bruslích se závodilo na improvizované závodní dráze, ve kterou se proměnila krásně rovná část Zahradní ulice.

Od 14 hodin přijížděli malí závodníci se svým servisním týmem na roh Habrové a Zahradní ulice. Podle druhu „závodní formule“ jim bylo na záda připíchnuto startovní číslo; ti největší na kolech měli čísla černá, na odrážecích kolech modrá, na koloběžkách červená a zelené číslo zdobilo ty úplně nejmenší. Možná, že ty barvy byly malounko jinak, ale to není až tak podstatné, ne?

Nejprve se na imaginární startovní čáru postavili kolaři, aby svedli bitvu s časem a vlastně někteří i s kolem, které se najednou na startu úplně splašilo a nechtělo vyrazit dopředu. Po pár minutách se také konečně našla křída a tak další závodní dvojice či trojice vyrážela na trať z bledězelené čáry s nápisem START a CÍL.

Všechny kategorie závodních „koleček“ měly svoji délku závodu; ti nejmenší jeli jenom krátký úsek mezi Habrovou a Akátovou ulicí, ti větší na odstrkovacích kolech jeli z Habrové do Modřínové a pro ty úplně největší cyklisty, koloběžkaře a jednu bruslařku byla připravena závodní trať až na úplný konec Zahradní ulice, kde se děti otočily a plnou parou se řítily zpátky. Škoda, že přihlížející servismani alias rodiče a další diváci nevytvořili závodníkům pořádnou fandící kulisu, že by hlasitým povzbuzováním i potleskem třeba vyplašili i tu zrzavou kočku (či kocoura), která vše sledovala z kapoty zaparkovaného auta.

Hned poté, co jednotliví závodníci projeli cílem, čekala na ně první odměna v podobě báječné čokolády. A když dojeli ti úplně poslední, začalo slavnostní vyhlášení výsledků. Tamtadadáááá! Sláva vítězům! A první tři z každé kategorie „kolojezdců“ dostali diplom a zároveň medaili na krk. To byla opravdu slaďounká odměna, protože to nebyly obyčejné medaile, ale čokoládové Fidorky. A aby to těm poraženým nebylo líto, dostalo se s medailí na každého, kdo měl nějaké to kolečko či byl pasován na nejvěrnějšího diváka dětských akcí.

43 závodníků od těch úplně nejmenších až po ty tak trošku už „habány“ se krátce po vyhlášení spokojeně zakouslo do červené, modré či zelené fidorky a těch zbývajících přihlížejících 9 dětí, které se závodu nezúčastnily třeba z důvodu pozdního příchodu J, se jistě příští rok zúčastní také. Sladká Fidorka láká ….

Sportu a všem okolečkovaným závodníkům zdar!

Fotogalerie