Dámy a pánové, pan Jiří Štědroň!

17. listopadu 2012 Co se u nás děje

Tak těmito slovy uvedla paní Hanzlíková těsně po 17.hodině hosta podzimního setkání seniorů – zpěváka i herce Jiřího Štědroně. A byl to právě princ z pohádky o Popelce, který přitáhl do našeho společenského sálu skoro šedesát přezletických seniorů (nebo spíše seniorek ☺). V květnu sice oslavil kulaté sedmdesátiny, ale .. prostě stále fešák a sympaťák.

Hodinovému programu, který moderoval opět Jožka Zeman, předcházela již tradiční hodinka při kávě a minidortících z dílny paní Mesnerové, kdy si staří známí stihnout tak tak v klidu popovídat. Pak už je to složitější, protože v sále to hučí jako v úle. Ještě ochutnávka svatomartinského vína a hlavní program večera mohl začít.

Pan Zeman uvedl a představil Jiřího Štedroně, což pro mnohé přítomné bylo skoro zbytečné a po krátkém povídání už sálem zazněly první písničky přímo z dílny Jiřího Štědroně či písně převzaté od jiných zpěváků a skladatelů. Bloky písniček střídaly vzpomínky na celou kariéru zpěváka, herce i skladatele; dokonce zpěvák zazpíval jen s kytarou jím slouženou píseň k reklamě na OBI.

Dlouhotrvající potlesk všech přítomných, a že jich bylo skoro 60, vyprovodil usmívajícího se zpěváka na další štaci. A byl tu čas večeře. Šťouchané brambory s kuřecí roládou provoněly celé první patro a myslím si, že se nenašel nikdo, kdo by měl k menu výhrady. Pivo po dobrém jídle bylo samozřejmostí a tak jsem se ani nemohla divit tomu, že se ani vyhlášeným tanečníkům nechtělo do kola, ačkoliv pánové Zahradníčkové hráli a zpívali dobrou půlhodinu. Náš pomyslný parket stále zel prázdnotou, což byla škoda. Někdo musí být první a tak tuto milou povinnost na sebe vzala skoro dobrovolně ☺ sama organizátorka Olina Hanzlíková se svým manželem Mílou.

A pak už se do tance daly i stálice našeho parketu – manželé Boudovi, Holcovi, Šediví i Říhovi, pochopitelně doplňováni dalšími tanečními páry.

A hrálo se, zpívalo a tančilo, ochutnávalo se mladé víno, pilo se pivo i nealko a mezitím si každý jistě našel čas na popovídání si se svým sousedem, co je kde a u koho nového; prostě skvělé odpoledne i večer, který pomalu přešel v noc. V jedenáct hodin se loučily ještě poslední nejvytrvalejší páry a jistě se už těší na další, tentokrát jarní setkání přezletických seniorů.

Fotogalerie