Dětský karneval

4. března 2013 Co se u nás děje

Kvůli chřipkám, virózám a jiným nemocem horních cest dýchacích, ale i díky termínu jarních prázdnin, se letošní karneval pro naše nejmenší konal až první březnovou sobotu.

Od 15 hodin vyhrávala ve společenském sále kapela oblíbených muzikantů Boba a Bobka a lákala svými písničkami k tanci; pravda, převážně krásné princezny, protože piráti přihlíželi spíše zpovzdálí. Pár tanečků na známé pohádkové písničky a už tu byl čas na malé občerstvení v podobě horké čokolády, kterou dětem uvařil kouzelný čokoládovar; po jejím vypití se mohlo soutěžit o největší čokoládové vousy.

Ještě než ale začala opravdovská soutěž v rozvazování uzlíků se zavázanýma očima, losovala se tombola, ve které vyhrával opravdu každý a ještě si mohl vybrat z velkého množství malých a ještě menších hraček.

Následovalo pár dalších písniček, ke kterým se tanečně přidaly i organizátorky, a to včetně tolik oblíbené „Jede jede mašinka“. Tunel stíhal tunel a dokonce se málem dva vláčky srazily; naštěstí se vše obešlo bez zranění.

A zase se losovala tombola a následovala soutěž vskutku Popelčina – děti si mohly vyzkoušet, jak to měla Popelka těžké, když musela přebírat fazole s hrachem. Všechny děti byly natolik šikovné, že ani nepotřebovaly pomoc od holoubků.

Odpoledne uteklo jako voda a princezny se postupně přesunuly do svých komnat, piráti na škunery, víly do pohádkového lesa a beruška se včelkou odletěly někam na rozkvetlou louku, aby se všichni po báječně stráveném odpoledni nachystali na cestu do hajan.

Fotogalerie