Sweden Cup již poosmé

9. září 2013 Co se u nás děje

Poslední srpnový den připadl na sobotu a nohejbalový turnaj trojic byl tak pěknou tečkou za prázdninovým sportem v Přezleticích.

„Tentokrát jsme začali jen s 20 minutovým zpožděním“ hlásil s úsměvem na tváři hrající ředitel tohoto turnaje Jirka Krejčovec. A jeho spoluhráči ze Sweden Teamu Milan a Bady dodali: „V 9,30 byla první porážka, v 9,45 první klobása, po které následovala další prohra. Proto jsme zapracovali na fyzičce a zvedali 100 gramů, čímž byl třetí zápas více než vyhrocený.“ Bodejť by nebyl, když soupeř týmu Jaba Daba Doo měl jasnou výškovou převahu na síti.

A člen nováčkovského týmu STATKÁŘI to zcela potvrdil a dodal, že výškovou převahu měly i všechny další týmy;

tak prý ani velká snaha k vítězství nestačila. Třinácté místo ostatně není tak špatné.

V zápasech play off pak bojovali hráči Sweden Teamu jako vlci, prostě hodně, ale jejich předposlední místo (12.) prý bylo hodně ovlivněno výroky rozhodčího, který je prostě „podtrh“. 300 gramů to určitě neovlivnilo.

Tentokrát okénko bylo výborné (posuďte sami ☺)

A došlo i na setkání kolegů dýdžejů a jiných, prý po 30 letech, a vzpomínalo se na kbelský motorest.

Mezitím na obou kurtech pokračovaly vyřazovací zápasy, které byly často náročné na hlavu.

Turnaj byl jako každoročně rozlosován do dvou základních skupin, z nichž pak vítězové postoupili přímo do čtvrtfinále. O další čtvrtfinálovou účast svedly play off ostatní týmy podle předem určeného pavouka. Čtvrtfinálová vítězství si na svou stranu urvali hráči dvou týmů Jenštejna a dvou týmů Kbel; o to pikantnější byl pak semifinálový bratrovražedný boj mezi Jenštejnem A a B a také kbelskými týmy Ritch Bitch a DF Team. O majiteli letošního zlata a o roční hýčkání putovního poháru se rozhodovalo v zápase Jenštejna A a DF Teamu; po skvělém výkonu obou skoroprofesio­nálních mužstev si vítězství na svou stranu uhráli nováčci turnaje z týmu Jenštejn A.

Po vyhlášení vítězů, řádné zkropeném šampaňským,

se strhla ještě jedna bitva, a to vodní,

která sice neměla vítěze, za to dokázala, jak je práce fotografa pro tisk nebezpečná ☺.

A co dodat na závěr? Počasí se vydařilo, nohejbalisté předváděli skvělé sportovní výkony i věrní diváci si přišli na své. A nové koště dobře metlo,

novopečení „dědci“ si užívali den,

a někteří nohejbalisté domácího Sokola jen mlsně přihlíželi a jistě litovali, že se turnaje letos nezúčastnili. Takže pánové, za rok ve stejnou dobu!

Fotogalerie