Dráčci mráčci

14. října 2013 Co se u nás děje

V sobotu 5.října se uskutečnila již 6. Přezletická Drakiáda, to to ale letí. Je škoda, že neletěli, podobně jako čas, i naši draci; ačkoliv celý týden foukal vítr jako blázen, v sobotu po obědě jako když utne. Občas se sice malý větrný poryv objevil, ale to mnohým drakopouštěčům nestačilo na to, aby dokázali draka dostat do vzduchu. A přitom stačilo málo, překonat jen pár metrů od země a drak by se dostal do vzdušného proudění. O tom, že opravdu výš nad zemí vítr foukal, svědčil okamžik, kdy všichni draci, kteří do té doby vesele shlíželi z výšky na zem, najednou spadli jako hrušky. A málokdo je dokázal dostat zpátky do oblak.

To se podařilo až panu Findejsovi, který svého žlutého draka vypustil do vzduchu na polní cestě směrem na Podolanku a pak šel s letícím drakem až k rybníku, kde ho přivázal na zábradlí a drak létal a létal a létal … a díval se dolů k hasičárně na oheň a vychutnával si vůni pečených buřtů. Ačkoliv se v pouštění draků nesoutěží o ceny, tentokrát si ji pan Findejs v podobě pečeného buřtíka a piva zasloužil. Však si také „své prvenství“ užíval ☺.

Při pouštění draků to vypadalo jako každý rok – tatínkové (ale i maminky) se honili po poli, aby draka dostali do vzduchu a jejich děti se věnovaly úplně jiným činnostem.

Ale na buřta se dolů k ohni vydali všichni a místo hejna draků jsme najednou měli nad ohněm hejno voňavých špekáčků. Dokonce i pejsek si pro kousek buřta přišel; a jak u toho vrtěl ocáskem.

To byla dobrota!

Takže zase za rok při slunečném, a doufejme, že i větrném, podzimním dni na shledanou.

Fotogalerie