Jen pro ten dnešní den …

24. listopadu 2013 Co se u nás děje

… stojí za to žít, zpíval vokální kvartet s názvem The Swings v přezletickém společenském sále při podzimním setkání seniorů ve středu 20.listopadu. A měl pravdu.

Změna je život, a proto došlo i ke změně zaběhnutého programu při seniorských podvečerech. Otec a syn Zahradníčkové pochopitelně nechyběli, jen písně v jejich podání byly v 19,45 hodin přerušeny kvartetem sympatických „mladíků“, kteří svým hodinovým vystoupením přenesli posluchače do dob dávno minulých – do éry Osvobozeného divadla, do 20.let v zemi „za velkou louží“ a dokonce i mezi trampy. Dva zpěváci, jeden houslista a jeden kytarista proměnily náš sál v jeviště i hlediště prvorepublikových vyhlášených klubů, divadel i kabaretů. Krása; už chyběli na parketu jen pánové ve fracích či smokinzích a dámy v zářivých róbách s blýskavými čelenkami ve vlasech.

Večernímu „koncertu“ předcházelo odpolední popovídání si se svými vrstevníky či s paní místostarostkou, která tentokrát kromě funkce fotografky a reportérky, zastala i tzv. „grilování“ v plénu seniorů. Paní starostka se tentokrát musela omluvit, protože si plnila senátorské povinnosti v dalekém Kazachstánu. Uf, dobře to dopadlo, probrali jsme všechno možné, dokonce i věci, o kterých raději ani psát nemůžu ☺.

V 17 hodin začali hrát Zahradníčkové, a dokonce se před večeří i tančilo. Po smaženém řízku se salátem nastala chvilka oddychu a pak se všichni přítomní houpali hodinku na vlnách swingu.

A co se dělo dál? Tančilo a zpívalo se, jedlo a pilo se, a to až do pozdních večerních hodin.

Fotogalerie