Únor – doba masopustů a karnevalů

19. února 2009 Co se u nás děje

V sobotu 14. února pořádala kulturní komise opět karneval pro všechny místní děti. Sál byl vyzdoben barevnými balónky, girlandami z krepového papíru, na stolech na děti čekaly časopisy s omalovánkami a pod oknem byl připraven stůl s množstvím odměn pro vítěze jednotlivých soutěží. O hudbu k tanci a zpěvu se starala oblíbená dvoučlenná kapela, prý Bob a Bobek, a hrála všechny dětské „pecky“ od Dělání, přes Severní vítr a Není nutno až po Tři čuníky.

Kdo přišel, toho hned nad schody uvítala Červená Karkulka s košíkem báječných dobrot. Jednu chvíli ale měla strach, to když se dole pod schody objevilo zvíře ve tmě vypadající jako vlk, ale naštěstí se na světle ukázalo, že je to docela hodný pes. Ani malé víly a princezna neměly důvod se ho bát.

Po občerstvení mohla začít ta správná karnevalová zábava. První soutěž si vyzkoušeli i rodiče a předvedli prarodiče – kdo jiný než Loučkovi by mohli předvést tanec s nafouknutým balónkem držený mezi jejich čely. Následovala soutěž o nejrychlejší stavbu komína, a to dokonce v rukavicích, přebírání luštěnin a mnoho dalších dovednostních i veselých soutěží.

A tak se pomalu stolek s odměnami vyprazdňoval a odpoledne se chýlilo ke konci. Jen je velká škoda, že nepřišlo víc dětí, těsně po 15. hodině tu byly pouze 4 děti a konečný počet 14, to opravdu není moc.

Přesto si organizátorky zaslouží obdiv a dík za ochotu připravit pro děti tak báječné odpoledne.

Fotogalerie