Štědrý den nastal, koledy přichystal…

31. prosince 2009 Co se u nás děje

Rok se s rokem sešel a je tu opět Štědrý den. Blíží se 11. hodina dopolední a prostranství u vánočního přezletického stromečku se začíná zaplňovat Přezleťáky, kteří si přišli zazpívat známé české koledy a vánoční písně v kruhu svých blízkých i vzdálenějších sousedů.

Kapela složená z Hanzlíků a Pokorných se letos rozrostla o elektrickou kytaru, kterou bravurně ovládal Adam, zástupce 3. generace rodiny Hanzlíků. Spoluorganizátora Olina Hanzlíková doplňovala svým „ženským“ zpěvem jinak čistě pánskou kapelu – kontrabasem vládl Dušan Hanzlík, akustickou kytarou Míla Hanzlík, elektrickou kytarou Adam Hanzlík, další akustická kytara zněla v podání Vladimíra Pokorného, jehož syn Tomáš Pokorný udával svým zpěvem tón celému přezletickému sbo­ru.

Kapela i sbor je připraven, chybí jen slibovaný svařák na zahřátí hlasivek. Ten konečně přichází v polovině zpívání, a tak je „koncert“ přerušen velmi příjemnou „weinpauzou“. Dokonce i někteří malí zpěváčci dostali cucnout a podle rozzářených očiček to byl skvělý zážitek :-)

Takže dopít a jdeme zase zpívat, máme před sebou ještě pár krásných českých koled. A tak se ani kapela ani skoro stočlenný smíšený přezleťský sbor nenechává dlouho organizátorkou přemlouvat a zpívá a zpívá a zpívá… Závěrečná Purpura je štědropolední tečkou za Druhým vánočním sousedským zpíváním a po vzájemném popřání si krásných a spokojených vánočních svátků se rozcházejí všichni přítomní do tepla svých domovů, aby pokračovali ve vánočních přípravách nejkrásnějšího večera v roce.

Fotogalerie