Kouzelné odpoledne v Divadle kouzel

5. července 2010 Co se u nás děje

Jako tradičně na konec školního roku připravila kulturní komise v čele s Olinou Hanzlíkovou pro všechny předškoláky, školou povinné, ale i školy dávno odrostlé, malé překvapení v podobě výletu.

Tentokrát se nešlo ani do zámku ve Ctěnicích, ani se nejelo do bludiště u zámku Loučeň, cesta tam nebyla dlouhá ani krátká, byla spíš „kouzelně milá“. Cílem totiž bylo líbeznické Divadlo kouzel a jeho odpolední představení pro malé, ale vlastně i velké.

Hodinu po poledni se v neděli 27.6. na Horní návsi sešlo 38 přezletických milovníků kouzel, z toho dobrá polovina byla dospěláků, aby se vydali autobusem (jako vždy s Jirkou Malým za volantem) do blízkých Líbeznic. Chvíli do začátku představení strávili mnozí malým občerstvením, ale brzy se ozvalo divadelní zvonění a sál se za chvíli zaplnil do posledního místečka. Ačkoliv panovaly obavy, že z míst v zadních řadách nebudou děti dostatečně vidět na pódium, vyvýšené hlediště zajistilo všem doslova luxusní výhled. A že se bylo nač koukat! A kdyby jenom koukat, některé děti si dokonce v představení samy zaúčinkovaly!

Během hodinového programu se diváci podívali do různých koutů světa, v Africe mohli sledovat „pokus“ o zmizení slona, což se panu kouzelníkovi nějak ne a ne povést (pochopitelně k velké radosti zejména dětí, které se mohly kouzelníku-popletovi doslova dívat pod ruce) a v Texasu naopak pomáhat kouzlit v roli kovbojů. Ten, kdo byl panem kouzelníkem vybrán ke spolupráci, ten se nesl na jeviště pyšně jako páv a cestou zpět se doslova pýchou (v dobrém slova smyslu) nadnášel.

Všichni malí herci z řad diváků sklidili zasloužený potlesk, což jim bylo krásnou odměnou za předvedený herecký výkon. Na konec školního roku ale bývá zvykem odměnit všechny děti za celoroční práci ve škole, proto si po představení všechny zašly na zmrzlinový pohár, který tak byl sladkou tečkou za nedělním odpolednem, ale i vlastně celým školním rokem.

LČ (s přispěním Oliny Hanzlíkové)