XXIV. ročník Memoriálu Milana Javornického

1. srpna 2010 Co se u nás děje

V sobotu 17.7.2010 za lehce bouřkového počasí se na hřišti přezletického sportovního klubu uskutečnil již po dvacáté čtvrté tradiční Memoriál Milana Javornického v malé kopané. Oproti loňskému ročníku se zúčastnilo všech 10 přihlášených týmů, takže se mohl odehrát kompletně naplánovaný program zápasů. Kromě již tradičně startujících týmů Přezletic, Vinoře, Radonic a dalších se zúčastnili i hosté z Prahy – Radotína a nový tým FC Pája Vinoř. Turnaj byl jako vždy rozlosován do dvou skupin po 5 týmech, z nichž pak po odehrání všech zápasů ve skupině postoupily 2 nejlepší do semifinálové skupiny. V té se pak utkali vítěz skupiny A – Radonice se druhým ve skupině B – Vinoří a vítěz skupiny B – Kubelkovi Povstalci se druhým ze skupiny A – týmem M-BUBO.

Domácí borci nás bohužel moc nepotěšili a po rozpačitém výkonu ve skupině mohli pak utkání o poháry sledovat už pouze jako diváci.

Po vyrovnaných zápasech v semifinále o postupu do finále nakonec rozhodly týmy Radonic a Kubelkových Povstalců, za které nastoupili někteří mladí hráči reprezentující SK RSC Přezletice v Hanspaulské lize. O třetí místo se před finálovým zápasem utkaly týmy Vinoře a M-BUBO. Šťastnějšími byli nakonec hráči týmu M-BUBO a mohli se tak radovat z poháru a odměny za 3. místo. Na vinořský tým bohužel zbyla jen nepopulární „bramborová“ medaile. Před začátkem finále se spustil prudký déšť a tak se díky špatnému počasí hra o příčku nejvyšší poněkud ztížila. Jelikož žádné z mužstev nevstřelilo ve finále branku, muselo dojít na penaltový rozstřel, ve kterém byli nakonec šťastnější borci výběru Kubelkových Povstalců.

Na závěr bych chtěl poděkovat všem divákům za podporu a fandění svým favoritům a především všem, kteří se zasloužili o hladký průběh memoriálu také v zázemí. O celkový zážitek ze sportovní podívané se zasloužil kolektiv občerstvovací stanice v čele s Miroslavem Heglasem, který mimo jiné uvařil již tradičně vynikající gulášek. Jeho pravou rukou pak byla za výčepním zařízením Pavlína Mesteková a vrchní grilovač klobás Pepa Mandlík. S notoricky známým pozdravem „Sportu zdar“ se tak můžeme těšit na příští jubilejní XXV. Ročník Memoriálu Milana Javornického.

Tomáš Říha – ředitel turnaje

Fotogalerie