Výlet do výrobny svíček

27. října 2010 Co se u nás děje

Sobotní odpoledne jako malované, sluníčko svítí a jeho teplé paprsky přímo lákají k výletu. „Takže přátelé, jedeme“, vítá 33 malých i velkých výletníků Olina Hanzlíková. „Ale než nastoupíte, musím udělat pár společných fotek, protože pak se mi zase rozběhnete na všechny strany“ nepouští do autobusu své sousedy.

Konečně je dofotografováno, skončilo i druhé kolo senátních voleb, ve kterém bojovala o vítězství naše paní starostka, takže autobus může vyrazit směr Šestajovice. Když pak všichni po krátké jízdě před výrobnou svíček vystoupí, ozve se nadšené Jéééé a nejen děti se vrhnou k ohradě s poníky, kozičkami, psy i malým rozkošným čuníkem, vlastně spíš slečnou selátkovou. Milé zpestření pro návštěvníky „svíčkárny“ – syn majitelky od dětství miloval všechna domácí zvířátka a teď v dospělosti si svůj sen splnil. A jak je vidět z nadšených tváří návštěvníků, pořízení si malé farmy nebyl vůbec špatný nápad. Otázka jen je, co na to jeho sousedé, protože provozovna i farma je v čistě obytné zástavbě.

Opusťme zvířátka a pojďme se podívat do samotné výrobny, kde na každého návštěvníka čeká nepřeberné množství barev a dekorací pro proměnu obyčejné bílé svíčky na duhovou. A co teprve vyrobení si opravdu své vlastní – do ořechových skořápek a vydlabaných půlek citronů si každý mohl nalít vosk, přidat knot a svíčka je hotová. Nechat trošku zaschnout, poprášit jemným zdobením a …. Vánoce skoro můžou začít.

Komu nestačila svíčka vlastní výroby, ten si mohl koupit nepřeberné množství svíček v podnikové prodejně, kde za režijní cenu získal svíčky i na blížící se svátek všech svatých, Dušičky. A protože sortiment v prodejně se obměňuje podle ročních období a svátků s nimi spojených, objednala organizátorka Olina Hanzlíkové další návštěvu, a to před Velikonocemi. Spokojené tváře našich „výletníků“ svědčily o tom, že si výlet na jaře rádi zopakují a kdoví, jestli bude příště stačit kapacita autobusu.

LČ s přispěním O.Hanzlíkové

Fotogalerie