Podzimní setkání seniorů

20. listopadu 2010 Co se u nás děje

Nejdřív se opravdu musím omluvit za zpoždění, se kterým dávám na internet „zprávu“ o průběhu odpoledne i večera včetně fotogalerie – prostě byl fofr, ale slibuji, že se příště polepším :-)

Letošní podzimní setkání bylo v trošku netradičním čase, ve čtvrtek 11. listopadu na svátek svatého Martina. A proč? No prostě proto, abychom mohli ochutnat jako jedni z prvních letošní mladé víno tzv. Svatomartinské. A výběr byl veliký – červené, bílé i růžové, které nalité do skleniček z rukou „našich hostesek“ chutnalo přímo báječně a bylo tím pravým ořechovým pro naladění se na celý večer. Trošku vína, káva nebo čaj s výtečnými zákusky od naší dvorní cukrářky, popovídání si se svými sousedy a známými, prostě atmosféra plná pohody.

Po 17. hodině přišel čas na avizované překvapení. S více než hodinovým programem složeným z velmi populárních písní a milého povídání o svém životě „komediantky“ přijela do Přezletic paní Yveta Simonová. A i když pár dní před vystoupením u nás oslavila narozeniny, které začínají číslem vypadajícím jako sněhulák, její životní elán bychom jí mohli závidět my všichni. Svou náladou dokázala během chvilky vtáhnout do „povídání si“ i mnohé Přezleťáky, kteří svými dotazy chtěli znát bližší podrobnosti ze života tolik populární zpěvačky, a když spustila vyhlášené taneční „pecky“, zpívali si je s ní skutečně skoro všichni přítomní. I já (a to jsem ani netušila, že slova písní stále znám :-)

Na rozloučení dostala paní Simonová velikou kytici jako dodatečný dárek k narozeninám a po podpisu do naší kroniky odjela na další štaci. K nám naopak jako další host přijela večeře a po výtečných šťouchaných bramborách s kuřecí roládou přišel čas na zpěv i tanec – na pódiu právě začali hrát otec a syn Zahradníčkové. O co méně bylo na parketu tanečních párů, o to víc lidí si u stolů zpívalo spolu s muzikanty o tom starostovi, co přijde a bouchne do stolu, o zelených hájích …

Prostě to bylo odpoledne a večer, který všem přítomným tak trochu rozsvítil ponurost listopadových dní. A kdyby okolo 11. hodiny noční nevypadl proud, mohli si naši senioři svítit na večerní zábavu i dál :-)

Fotogalerie