Mikuláš, Mikuláš, přišel s čertem na koláč …

8. prosince 2011 Co se u nás děje

… a spousta podobných říkaček, písniček a básniček byla slyšet z reproduktorů u našeho vánočního stromečku. Rok se s rokem sešel a do Přezletic opět zavítal Mikuláš se svým andílkem a čertovskou družinou, aby před nebeským pódiem naděloval dárečky hodným i trošku zlobivějším dětem; samozřejmě ale za písničku či básničku.
Než však Mikuláš mezi děti zavítal, mohlo si více než 150 přítomných užít chvilku tanečků a zpívánek malinkých čertíků, kteří si pod vedením svých učitelek ze školky hráli na čerty v pekle. Dupání, skákání a mrskání čertovským ocasem si užívaly nejen děti, ale zejména všichni diváci, kteří se mačkali na maličkém, pro diváky vyhrazeném prostranství.

Najednou se ozvalo: Čerti jdou! …… a za chvíli rozvážným krokem přišel Mikuláš.

S Andělkou se propletli mezi více či méně ustrašenými dětmi a zastavili se až „v nebi“, kde na ně čekala hromada dárků pro všechny hodné přezletické děti. A pak už se více než třičtvrtě hodinu rozdávaly dárečky za písničku, básničku a za slib, že příští rok „už určitě zlobit nebudou“. Dokonce básničku řekl i jeden tatínek. A uměl ☺!

Dárky jsou rozdány, tak ještě šup se starostkou do pekla…

… a jde se domů, konečně si prohlídnout „punčochu“ nebo tašku s nadílkou. „Takže zase za rok a děti, nezlobte“, rozloučil se Mikuláš a jako mávnutím kouzelného proutku byl pryč.

Fotogalerie