Štědrej večer nastal

4. ledna 2012 Co se u nás děje

…koledy přichystal. Nebyl sice ještě večer, ale v 11 hodin dopoledne bylo nachystáno koled na více než půlhodinové 4.sousedské vánoční zpívání. Zpěvník s texty rozdávala všem zájemcům o slova dalších (a ne jen prvních) slok plnými hrstmi „Večerníček“ paní Hanzlíková.

Pod střechou restaurační zahrádky byl pro všechny příchozí připraven teplý nápoj – co si kdo v kelímku odnesl, to se odvíjelo podle věku. Ti úplně nejmenší pak dostali báječnou hustou čokoládu, která v mnoha případech skončila místo v žaludku spíše okolo pusinek.

Těsně po jedenácté hodině se ozvaly první tóny vánoční koledy a velký smíšený více než stohlavý přezletický sbor zpíval a zpíval a zpíval. Zpívali malí, velcí, maminky, dědečkové i pejskové.

Poslední písnička byla jako tradičně hodně voňavá a každého svou purpurovou vůní naladila na nadcházející večer, ten nejštědřejší z celého roku – večer, kdy se scházejí všichni v menším či větším kruhu rodinném, aby si u vánočního stromečku užili rozbalování dárečků od svých nejbližších a nejmilejších.

Štědrej večer nastal…

Fotogalerie