První adventní neděle rozsvítila vánoční stromeček

4. prosince 2012 Co se u nás děje

Najednou byla v neděli 2.prosince po 17.hodině na prostranství před obecním úřadem tma tmoucí a jen bílé oblečky našich školkáčků tuto čerň narušovaly. Ale za chvilku se do tmy ozvalo: tři, dva jedna, teď… a během chvilky se rozzářil vánoční stromeček, rozsvítil se nápis Veselé Vánoce, zpod okapů se spustily zářící rampouchy a pod stromečkem se objevilo světlo v Betlémě. Hurá, adventní čas může začít odpočítávat dny do Ježíška! Však si také děti ze školky pro něj připravily krásné přání, ve kterém i zaznělo, ať se mají všichni rádi.

Na první adventní neděli se již podruhé konalo slavnostní rozsvícení vánočního stromečku. Nejdřív ale před kouzlem tohoto rozsvícení vystoupili naši školkáčci s krátkým vánočním představením na téma Vánoc. Kluci i holčičky byli oblečeni jako malí pasáčkové oveček (dvě z nich se dokonce přišly podívat do našeho Betléma – viz foto), kluci měli bačovské klobouky a holčičky šátky uvázané na babky. Při pohledu na ně se všichni přítomní přenesli do časů Ladových obrázků Vánoc, jen ten sníh chyběl. To ale naštěstí vůbec nevadilo, děti zazpívaly a zatančily pro své rodiče a sourozence a pak už se jen všichni těšili na ten okamžik, kdy se rozzáří vánoční stromeček.

Děti pomohly svým hlasitým odpočítáním a během chvilky se celé prostranství před obecním úřadem proměnilo v kouzelný čas vánoční a až do svátku Třech králů bude všem přítomným přát Veselé Vánoce žlutě svítící nápis a atmosféru Vánoc vyladí barevně svítící a balíčky ozdobený vánoční stromeček. A pod ním adventní čas i celé Vánoce stráví „svatá“ rodina a také ti, kdo přinesli malému Jezulátku dárky. A aby Ježíškovi nebyla zima, o to se postarají svým dechem oslík i volek.

Užívejte si klidný adventní čas, který sice už brzo trošku rozčeří pekelná cháska a vypráší „kožíšky“ zlobivým dětem; ale nebojte se, těm hodným pak přijde nadělit dárečky Mikuláš s Andělkou.

Fotogalerie