Vítání občánků

15. května 2013 Co se u nás děje

Rok se s rokem sešel a druhou květnovou neděli jsme mezi nás přivítali 26 malých Přezleťáčků, kteří se narodili v roce 2012. Sice se loni narodilo 28 dětí, ale slavnostního aktu se zúčastnilo jen 26 rodin. To ale bylo dětí! Stejně jako loni bylo vítání rozděleno na dvě části po 14 dětech, ale početnější se nakonec ukázala ta odpolední. Starší sourozenci našich nových občánků vyrazili i s rodiči na společný školkový pobyt do Jižních Čech a vraceli až na „odpolední směnu“.

Důležité bylo, že skoro všichni přišli a po milém projevu paní starostky se rodiče zapsali do naší pamětní knihy a „děťátka“ si v rukou rodičů či sourozenců odnesla svou první knížku a malý zlatý přívěsek s jejich lunárním znamením. Děti spíš než obsah krabičky ale zajímala krabička jako taková, protože byla ve tvaru nejrůznějších barevných zvířátek. Maminky ještě dostaly kytičku ke svému svátku, protože druhou květnovou neděli slaví svátek všechny maminky na celém světě.

Pak následoval slavnostní přípitek s přáním „na zdraví dětí i jejich rodičů“ a před odchodem domů ještě společná fotografie u našeho krásného smrčku. Odpolední fotografie se bohužel úplně nezdařila, už nebylo kam couvat, a tak se fotilo to široké shromáždění dětí, rodičů a prarodičů nadvakrát.

Fotogalerie