Přezletická trefa do černého

5. září 2013 Co se u nás děje

Rok se s rokem sešel a ctěnická střelnice se opět proměnila v biatlonový stadion, tentokrát se skutečnými biatlonovými terči (ještě jednou zde děkujeme střelcům SSK Přezletice za „získání“ biatlonových terčů a také panu prezidentovi biatlonového svazu Václavu Fořtíkovi za sponzorský dar našemu závodu ve formě fungl nového terče).

V sobotu 24.srpna se konal druhý, a zároveň první oficiální, ročník Přezletické trefy do černého pro ženy v podstatě všech věkových kategorií. Tady bych ráda podotkla, že nejpočetnější kategorie byla PLUS a také SUPER +, zatímco závodní kategorie ELITE zůstala neobsazena a pouhé tři závodnice kategorie SUPER si to rozdaly vlastně jen o barvu medaile.

Po registraci závodnic došlo na losování dvojic, což se podobně jako loni neobešlo bez drobných komplikací neukázněných závodnic; nakonec se jen díky skvělým organizačním schopnostem obou výkonných ředitelek podařilo vylosovat soutěžní dvojice a závod konečně odstartovat. Jako první se na trať vydaly tři závodnice kategorie SUPER, doplněné paní starostkou Přezletic.

Závodnice vlevo nahoře běžela tak rychle pro absolutní vítězství, že je fotka celá rozostřená.

Dále následovala silně obsazená kategorie PLUS, kde až z fotografií bylo zjištěno, že jedna z budoucích vítězek používala na trati „doping“, zatímco členka týmu stříbrného „doping“ velmi vehementně odmítala ☺.

Letošní ročník měl oproti loňsku ještě jednu úpravu, a to trestná kolečka za minutí terče (inu jsme přeci biatlonový závod); některé závodnice si kroužení užily víc než dost, ale většina to brala s úsměvem.

Souboj na trati svedly i obě fotografky – namířit, PAL!

Celý závod pak zakončily závodnice SUPER +, které měly také jednu novinku – závodnice, které nemohly ze zdravotních důvodů běžet, vystřihovaly logo závodu, samozřejmě pod přísným dohledem výkonné ředitelky.

Po sečtení časů soutěžních dvojic mělo následovat vyhlášení vítězů – jenže nejlepšího času dosáhly dvě dvojice a tak následoval rozstřel na 5 ran, kterým pro sebe uchvátily vítězství Gábina Jedličková a Míša Humešová. Díky jedné „netrefě“ Lenky Turnerové se musela i její kolegyně Věra Hladká spokojit s medailí stříbrnou. Bronzovou medaili získala přezleticko-vinořská dvojice složená výhradně z místostarostek – Ivety Boušové za Vinoř a Lídy Červínové za Přezletice.

Absolutní vítězkou s nejlepším časem napříč všemi kategoriemi se stala k velké radosti prezidenta i jedné z výkonných ředitelek Míša Zuchová z přezletické střelecké rodiny. Jak nám vítězná Míša sdělila na kameru, byla ráda, že se letošního závodu nemohla zúčastnit loňská držitelka Victorie Míša Spěváčková – zde malá odbočka: pozorně sledujte jména vítězek a pro budoucí ročník – jmenujete-li se Míša, vítězství vás nemine ☺.

V kategorii SUPER získala zlato Míša Zuchová, stříbro si odnesla Kateřina Nováková a bronz Helena Bílková.

V kategorii SUPER + zlato uchvátily Danuše Prášilová s Jitkou Šillerovou, stříbrnou medaili získaly Renata Boudová s Janou Koubkovou a bronzovou medaili si odnesla Jiřina Šillerová.

Sláva všem vítězkám!

A po vyhlášení vítězek následovala společenská část s občerstvením a po 15.hodině i se zpěvem. 1. Přezletickou trefu do černého ukončila až černá tma, které se snesla nad „biatlonový areál“.

Milé závodnice loňské, letošní i budoucí – zveme vás tímto na 2. Přezletickou trefu do černého, která se uskuteční v červnu roku 2014 (to, abyste se nemohly vymlouvat na to, že máte dovolenou ☺).

Za pořádající Lída Červínová

Fotogalerie