Když Mikuláš naděluje …

9. prosince 2013 Co se u nás děje

Když Mikuláš naděluje …

čertík za ním poskakuje; nejen tuhle písničku, ale spoustu dalších včetně básniček s mikulášskou tématikou slyšel od dětí nejen pan Mikuláš, ale i jeho Andělka a pekelná družina a vlastně všichni ti, co přišli v podvečer 5. prosince na Horní náves k rozsvícenému stromečku.

Protože každý rok je v naší obci víc a víc dětí, připravili naši organizátoři nebeský trůn a pekelnou sluj nikoliv před obecním úřadem, ale na prostranství Horní návsi; stejně bylo zaplněné i toto centrum obce. V 17 hodin se ozvaly rány a začaly létat světlice, což značilo, že se Mikuláš se svou družinou už blíží k dětem.

Andělka jako vždy chlácholila malé uplakánky čokoládovými bonbónky; letos jich bylo tolik, že Mikuláš musel dlouho čekat, než mohl začít nadělovat. To bylo dárků, které musel rozdat všem hodným dětem! A vlastně dárky dostaly i ty trošku zlobivé, protože svatosvatě slíbily Mikulášovi, že už tak zlobit nebudou.

Skoro hodinu se Horní návsí nesly písničky i básničky, za které děti sklidily zasloužený potlesk přítomných rodičů, prarodičů a dospěláků vůbec. Tleskáním si vlastně i zahřáli ruce, které byly na silném větru studené a zábly a zábly.

Náměstíčko se pomalu vyprazdňovalo, až tu málem zůstal Mikuláš sám. Naštěstí se pár dětí chtělo na památku s Mikulášem, ale i s čerty a Andělkou vyfotografovat a nejlépe přímo Mikulášovi na klíně. Moc jim to všem slušelo.

„Takže děti, zase za rok na shledanou“, rozloučil se Mikuláš a najednou byl pryč a s ním i celá jeho družina.

Fotogalerie