2. Přezletická trefa do černého

5. července 2014 Co se u nás děje

Již potřetí se sešly všechny sportu a zábavy chtivé ženy neomezeného věku v sobotu 21.června na střelnici ve Ctěnicích, aby zabojovaly o zlatou trofej Viktorie, určenou pro nejlepší střelkyni a zároveň i běžkyni v přezletickém skorobiatlonu.

Ačkoliv termín závodu byl přesunut z prázdninových dní, kdy spoustě závodnic závod kolidoval s dovolenou, musely přesto organizátorky opět přijmout řadu omluv; školní rok ve Vinoři končil z důvodu rekonstrukce kuchyně již 20.června.

Na pomyslnou startovní čáru pak zalehly závodu již dobře znalé závodnice, z nichž řada se rozhodla bojovat o trofej nejcennější. Boj to byl opravdu tuhý (viz rozmazaná fotografie sprintující biatlonistky do cíle, jejíž rychlost zaskočila i fotografa) a absolutní vítězka Libuška Nocarová si sáhla opravdu na dno svých sil. Přesto si dokázala, že ani matka dvou dětí rozhodně nepatří do sportovního důchodu a o pár vteřin porazila loňskou vítězku Míšu Zuchovou.

V hlavní kategorii obsadily třetí příčku Gábina Jedličková s Katkou Kračnerovou, stříbrné medaile si odnesly vítězka nultého ročníku Míša Spěváčková a Hanka Böhmová a zlato si vybojovaly Míša Zuchová s Libuškou Nocarovou.

Kromě medailí se ale losovaly i věcné ceny, a tak žádná z biatlonistek nepřišla zkrátka. Po slavnostním vyhlášení vítězů následovala další část Přezletické trefy – občerstvení v podobě vynikajícího guláše z dílny šéfkuchaře Václava Šmerdy, piva přímo od pípy, vína z Velkých Bílovic a také klobásek i buřtů od Polerad. V brzkém odpoledni pak dorazili i „Staří šediví psi“ a country kapela hrála až do večerních hodin a krásně nám to znělo ☺.

Díky všem sponzorům, členům střeleckého klubu SSK Přezletice, oběma výčepním, „šedivým psům“, ochotným pomocníkům a vlastně i organizátorkám se třetí ročník závodu ve skorobiatlonu žen uskutečnil opět na skvělé úrovni. Sportovně společenský den se prostě vydařil. A proto ….

… jste všichni srdečně zváni na 3. Přezletickou trefu do černého, které se uskuteční opět v červnu, tentokrát roku 2015!

Fotogalerie