3. přezletická KOLEČKIÁDA

29. září 2014 Co se u nás děje

V sobotu 29. září odpoledne se část ulice Zahradní opět proměnila v závodní dráhu pro malé cyklisty a ještě menší skorocyklisty. Ačkoliv nebe bylo spíše zamračené a od Prahy se valila bouřková mračna, sešlo se skoro 30 malých závodníků na pomyslné startovní čáře; dokonce se zúčastnilo i tolik populární číslo „68“ ☺.

Nejprve vyrazily na trať za bouřlivého povzbuzování i pomoci rodičů i prarodičů dvě hrdinky na plastových odrážedlech. Na závodníky na odrážedlech větších, vlastně spíš kolech bez šlapek, čekala trať o něco delší, protože rychlosti, kterou se děti odrážely, nedosahovali ani koloběžkáři, natož ti nejmenší na kolech. Však také tato kategorie byla druhá nejobsazenější.

Závod na koloběžkách svedl na trať stroje různých kategorií od malých koleček přes bantamové až po koloběžku skoro profesionální; boj na trati byl více než tuhý a dokonce jedna závodnice na místě již bez možného nároku na medaili byla za pomoci obětavé maminky spoludovezena do cíle!

A na startovní čáře už se rovnali budoucí účastníci slavné Tour de France. Kvůli bezpečnosti se nejel masový závod, ale časovka trojic odstupňovaná podle předškolního a školního věku. To se bohužel ukázalo jako trošku organizátorský oříšek, ale věřte, že to do čtvrtého ročníku doladíme ☺.

Spadla první kapka, pak druhá, takže tlak na spočítání výsledků byl více než velký, děti i rodiče už už potřebovali vyhlášení vítězů a honem pod deštník. Čas hodnocení byl zpestřen závodem třech statečných rodičů na koloběžkách, kde se jasně ukázala výhoda velkých koleček.

Tramtarará! Zlatou medaili získal ….. Slzičky jsou již vysušeny a doufáme, že čokoládové fidorky byly alespoň trošku útěchou pro ty, na které tak trošku omylem nezbyla kovová medaile. Kamarádi, my vám je příští rok přivezeme!

Fotogalerie