Olympiáda pro seniory ve Ctěnicích

29. září 2014 Co se u nás děje

V pátek 19. září se proměnil zámecký areál ve Ctěnicích na olympijskou arénu, aby přivítal „sportovce“ z pěti městských částí Prahy 9, dále jedno družstvo Středočechů a jedno družstvo složené z klientů chráněného domova v Psárech.

Slavnostní nástup družstev se konal na nádvoří zámku, kdy se družstva shromáždila pod vedením svého kapitána a zároveň vlajkonoše k úvodnímu ceremoniálu. Nejen svými žlutě zářícími dresy, ale především svým bojovým pokřikem, rozzářil tým přezletických seniorů zahájení soutěží. Posuďte sami: Velkou ránu do palice daj každému Přezletice!

A družstva se rozprchla po zámecké zahradě k plnění sedmi disciplín, a to včetně střelby z malorážky na přezletické střelnici u rybníka. Naši borci zvolili jinou taktiku a zahájili válečnou poradu u kávy a vánočky. Jen nás trochu rušil osamělý hudebník.

Taktika pozdržení začátku se nám vyplatila, protože sportuchtiví senioři ze Kbel, Čakovic, Vinoře, Letňan a Vysočan se už dost „vyhádali“ zvláště u slalomu v Nord Walkingu (ta paní běží, nemá jednu nohu na zemi, to je podvod!) a naše tři zástupkyně mohly v klidu svou disciplínu zvládnout. Podobné to bylo i s golfem a petangue.

Vědomostní soutěž, na kterou byla přihlášena sportovkyně s francouzskými holemi, zamotala vedoucí týmu trošku hlavu – soutěžilo se v altánku, který je v nejvzdálenější části zahrady. To bych ale nebyla se vší skromností já, abych si s tímto „drobným“ problémem neporadila – zrychlený motorizovaný přesun zpět do zámku byl zajištěn!

Zatímco se náš tým zaslouženě občerstvoval po náročných disciplínách, sváděla bitvu o nejcennější kov paní Hanička Damsová v petangue. Zde se projevila mnohagenerační řevnivost mezi Přezleticemi a Vinoří v celé kráse ☺ – paní Damsová z nám nepochopitelných důvodů skončila s bramborovou medailí; prostě zářez. Určitě tento výsledek ovlivnil možné celkové vítězství Přezletic v Senioriádě, které pro sebe urvala jak jinak než Vinoř.

Ale nepředbíhejme událostem a pojďme za našimi sportovci, kteří si užívali slunečnou pohodu a jak říkala paní tajemnice vinořského úřadu paní Petrová – Přezletice jsou tady nejpohodovější tým, stále usměvaví, na nic si nestěžují! A na co bychom si měli stěžovat, když ještě neproběhlo vyhlášení výsledků?

Protest jsme nakonec nepodali, ačkoliv nám bronzová medaile unikla jen o jediný bod; o to víc jsme zatleskali jedinému medailistovi z jednotlivých disciplín Toníkovi Červínovi, kterou skončil na skvělém druhém místě v ruských kuželkách.

Všem našim olympionikům – seniorům děkujeme za skvělou reprezentaci Přezletic a zveme je na setkání s představiteli obce v sobotu 4. října odpoledne jak na den otevřených dveří ve školce, tak i následně na malé posezení v restauraci Na statku.

Fotogalerie