Středočeský hejtman a starostka Přezletic podepsali smlouvu o poskytnutí dotace na rekonstrukci silnic

7. května 2014 Aktuality

Hejtman Středočeského kraje Josef Řihák a starostka obce Přezletice Veronika Vrecionová podepsali v úterý 6. května 2014 smlouvu o poskytnutí dotace na rekonstrukce ulic Kaštanová a V Podskalí v Přezleticích.

„Obě ulice jsou v havarijním stavu. Obec na jejich opravu získala dotaci z Regionálního operačního programu Střední Čechy přibližně 9,7 milionu korun. Projekt řeší rekonstrukci silnic v celkové délce 484 metrů. Přezletičtí se na opravě budou podílet částkou přibližně 2,4 milionu korun,“ vysvětlil hejtman Josef Řihák, který smlouvu podepsal také jako předseda řídícího výboru Regionu soudržnosti ROP Střední Čechy. Slavnostnímu podpisu smlouvy o poskytnutí dotace byl přítomen i Václav Chytil, pověřený řízením Úřadu regionální rady Regionu soudržnosti ROP Střední Čechy.

Obec Přezletice leží v okrese Praha – východ a sousedí s pražskou městskou částí Vinoř. Na katastru obce je archeologické naleziště, na kterém bylo objeveno jedno z nejstarších sídel lidí druhu Homo erectus na území České republiky.

Rekonstrukce ulic Kaštanová a V Podskalí, které patří k nejzatíženějším v obci, se nacházejí v centru obce. Svoji podnikatelskou činnost zde provozuje 25 subjektů. Do obou uvedených místních komunikací nebylo od jejich výstavby investováno, probíhají pouze nejnutnější opravy, kterými se komunikace udržují pouze ve sjízdném stavu. Ulice Kaštanová je ve velmi špatném stavu po nedávné výstavbě vodovodu a kanalizace, kdy byla vozovka uvedena pouze do provozuschopného stavu. Komunikace v ulici V Podskalí je nezpevněná a prašná.

Rekonstrukce silnic by měla být hotová do konce října letošního roku. „Přezletice patří k jedné z nejvíce se rozvíjejících obcí na východním okraji Prahy. Očekávám, že evropské dotace poskytnuté na rekonstrukci silnic v původní zástavbě přispějí ke zlepšení života obyvatel Přezletic,“ doplnil hejtman Josef Řihák.