Výluka železniční trati Praha Vysočany - Neratovice a provoz linky 386

4. května 2015 Aktuality

Vážená paní starostko, vážený pane starosto, vážení zastupitelé,

chtěl bych Vás informovat o provozu linky 386 během výluky železniční trati Prahy-Vysočany – Neratovice. Výluka proběhne v termínu 13.5. až 26.5. včetně (termín je stanoven SŽDC jako investorem akce) a je rozdělena na následující části:

1.část: 13.5 – 19.5. nebudou v provozu žádné vlaky
2.část: 20.5. – 26.5. bude v provozu pouze linka S34, a to pouze v úseku Praha Masarykovo nádraží – Praha Satalice. Na lince bude platit výlukový JŘ.

Provoz linky 386 v průběhu celé výluky bude zajištěn dle výlukového jízdního řádu, který bude navázán na posunuté odjezdy/příjezdy linky S34. Bohužel vzhledem k nutnosti zachovat ranní školní spoj z Přezletic do Satalic ve stejné poloze (kvůli dětem do školy), nebude moct tento spoj navazovat k žádnému vlaku a spoj před ním (z oběhových důvodů) rovněž nenaváže optimálně (bude tam přestupní doba cca 16 minut). Cestující budou upozorněni na tento fakt v informační vývěsce. Předpokládáme, že během výluky si cestující najdou alternativní trasy s přestupem na jiné autobusové linky v Satalicích případně Vinoři. Je ale důležité abyste to věděli, pokud by se na Vás obraceli s dotazem, proč to nenavazuje. Důvod je tedy priorita zachování školního spoje.

Jak jsem již uvedl výše, tento výlukový jízdní řád bude platit v průběhu celé výluky (tedy již od 13.5.) Ten první týden sice na autobus nebude navazovat nic, ale o tom budou cestující rovněž informováni.
Výlukový jízdní řád bude tedy přizpůsoben posunutým příjezdům S34 a navíc ráno nepojedou spoje, které normálně navazují na linku S3 (ta během výluky nepojede vůbec).