Policisté prosí o pomoc

15. dubna 2016 Aktuality

Policisté z Obvodního oddělení Brandýs nad Labem prosí veřejnost o pomoc při pátrání po neznámých pachatelích.

Minulý týden v obci Radonice v nočních hodinách dosud neznámý pachatel odcizil ze zahrady u rodinného domu čtyři pneumatiky, které měl majitel u garáže přichystané na přezutí. Z kamerového záznamu je zřejmé, že pachatel na místo přijel vozidlem Škoda Octavia II. stříbrné barvy, nejdříve prošel kolem domu, zkusil otevřít vrátka, ale ta byla zamčená. Muž neváhal, přeskočil plot, prošel zahradu a všechny čtyři pneumatiky postupně vyházel za plot. Dále je vidět, jak si popojel svým vozidlem, naložil pneumatiky a odjel pryč. Celá krádež proběhla během pouhých dvou minut. Pachatel se choval naprosto suverénně, při krádeži se nijak nemaskoval. V době krádež měl na sobě tmavou bundu s trojúhelníkovým obrázkem na zádech.

Policisté se domnívají, že by se mohlo jednat o stejného pachatele, který v minulém roce s dalším mužem v Přezleticích odcizil osobní motorové vozidlo Škoda Octavia, a doposud se také nepodařilo zjistit jejich totožnost i přestože jsou zachyceni při činu na kamerovém záznamu.

Z tohoto důvodu policisté prosí veřejnost o pomoc. V případě, že někdo pozná muže, ať neprodleně zavolá na linku 158 nebo přímo na Obvodní oddělení Brandýs nad Labem 974 881 600.