Koně ve Ctěnicích

22. května 2012 Kultura

Přestože je nabídka veřejnosti v zámeckém areálu Ctěnice v Praze 9 ve Vinoři zatím v této sezóně výrazně chudší než v předchozích letech, život Jezdecké společnosti, která zde sídlí již 14 let, běží stále stejně. Pražský magistrát se snaží areál opět oživit a v nejbližších měsících by se to mělo podařit převedením do správy Muzea hlavního města Prahy. Doufejme tedy, že již brzy přivítá areál veřejnost opět nejenom obnoveným provozem kavárny, hotelu a restaurace, ale především i novými zajímavými výstavními expozicemi.

Jezdecká společnost se však snaží i při redukovaném provozu nabídku svých služeb udržet ve zcela standardních rozměrech. Vedle jezdeckých možností pro veřejnost tak v sobotu 9. června oživí areál dnem otevřených dveří, který rámuje druhého kolo již 9. ročníku jezdeckých závodů dětí na pony „O pohár hlavního města Prahy“. První kolo letošního seriálu, který pořádá Sdružení sportovních klubů ve spolupráci s magistrátem hlavního města, proběhlo v Praze na Trojském ostrově v neděli 13. května. Další dvě kola jsou pořadatelsky vyhrazena Jezdecké společnosti Ctěnice a po druhém kole 9. června se zde pojede 1.září i kolo třetí.

Vedle samotných jezdeckých soutěží nabídne jezdecká společnost jízdu na pony pro děti do 9 let a pro větší děti možnost zkusit se posadit na velkého koně. Pro diváky je připraven i další doprovodný program a areál bude opět alespoň na jeden den oživen i nabídkou gastronomických služeb.

Plánovaný začátek dne otevřených dveří ve Ctěnicích je v 11.00 hodin.


Originální dokument [878.18 kB]