Ekobarbar roku 2009

5. března 2009 Aktuality

Letos pořádáme již druhý ročník soutěže O nejrozkvetlejší okno v Přezleticích a musím říct, že byla loni radost chodit po obci a fotit jednotlivá kvetoucí okna či terasy. Nádhera.

Jenže nad touto krásou zatím převažuje „ošklivost“ ostatních ploch či spíše přístupu lidí ke svému okolí. Chtěli bychom víc a víc působit na ty, kterým nevadí vyhodit odpadky kamkoliv, jezdit cestou necestou, něco začít a nedodělat či otravovat vzduch a následně plíce samými „dobrotami“. A protože se ukázalo, že nejlepší je „výsledky“ takového jednání ukázat pěkně všem na fotografiích (nejlépe v Obecním zpravodaji), rozhodli jsme se (i z důvodu rychlejší aktuálnosti i většího prostoru pro fotky) vyvěsit Obecní pranýř i na webových stránkách obce.

A tak vyhlašujeme 1.ročník antisoutěže o Ekobarbara roku 2009.

Účast mají zaručenu všichni milovníci výše zmiňovaných aktivit bez rozdílu věku! Na závěr roku bude vybrán antivítěz a odměnou mu může být třeba „hromada“ opovržení.

Ačkoliv jsou mé prosby o spolupráci většinou neúspěšné, přesto doufám, že se zapojí všichni, kterým vzhled svého okolí není lhostejný a objevenou „nepravost“ vyfotí a zašlou na mou adresu cervinova@prezletice.cz nebo o ní alespoň napíšou.

Komise ŽP