Krádež pohonných hmot

19. června 2008 Co se u nás děje

V noci z neděle na pondělí (okolo 1 hodiny a 30 minut) došlo v ulici V Podskalí ke krádežím pohonných hmot z osobních aut zaparkovaných na ulici.

Zloději navrtali třem osobním vozidlům, která stála volně zaparkovaná na ulici, nádrže na naftu a odčerpali převážnou část obsahu nádrží. V jednom případě nafta vytekla ve větším množství na ulici, ale na odstranění ropné skvrny se již pracuje, kontaminovaná hlína a štěrk budou nahrazeny nezávadným materiálem.

Upozorňujeme občany na tento trestný čin a následně varujeme před možným opakováním krádeží. Nenechávejte svá auta zaparkovaná na ulici (jen v nejnutnějších případech), za plotem budou mít „zloději“ k vašemu autu ztížený přístup.

Policie, která krádež na místě činu šetřila, nabádá všechny občany ke zvýšené opatrnosti, zejména v nočních hodinách. Možný pachatel jezdí v osobním voze Volkswagen Golf, tmavé barvy, starší typ. V případě, že podezřelé vozidlo spatříte, zapište si poznávací značku a informace předejte buď přímo Policii ČR či na Obecní úřad.

ZO