Letní krádeže v obci

5. září 2008 Co se u nás děje

Zloděje láká nejspíš letní počasí k práci „venku“. Po červnových krádežích pohonných hmot z aut, která byla zaparkována na ulicích, došlo v půli srpna ke krádežím rovnou celých aut (ulice Na Váze, Zahradní a Veleňská). Pachatel, jak jinak, neznámý.

Také zloději barevných kovů využívají teplé letní noci pro svou „práci“. Poslední srpnový týden navštívili v noci ulici Hruškovou, kde si prostříhali díru v plotech a odcizili z domů měděné okapové svody. Ty skončí ve sběru, kde jako tradičně nebude nikomu nic podezřelého, ačkoliv okapy třeba ještě svítí novotou.

Začalo září, lidé se vrátili z dovolených a krádeže nepřestaly, naopak! V Okálově během dvou dnů byl zaznamená pokus o vloupání do domu, vykradení osobního vozu parkujícího v Topolové a krádež nářadí ze zahradního domku. Vše se událo během dne. Věnujte proto zvýšenou pozornost zabezpečení vašeho majetku. Zastupitestvo obce si je vědomo závažnosti celé situace, proto byla kontaktována Policie ČR v Brandýse n/L s žádostí o pomoc při zajištění vyšší bezpečnosti v obci.