Pálení čarodějnic 2009

6. května 2009 Co se u nás děje

Ještě neuběhlo ani půl hodiny od zapálení ohně a už byl málem uhašen. V půl osmé se přihnala do Přezletic bouřka jako … no prostě příšerná. Naštěstí se nikomu nic nestalo, ačkoliv schovávat se při bouřce pod stromy není zrovna skvělý nápad.
Je škody, že se zrovna před kapelou vytvořila největší louže, ale je vidět, že tanečníkům country to vůbec nevadilo. Moc hezký.
Největší účast byla pochopitelně ze strany malých dětí, které se po sbaštění opečených buřtů mohly věnovat tanci; ať už ve dvojicích či samostatnému skoro scénickému – viz foto Cestu k nám našel i jeden cyklista, který trávil večer pěkně v cyklistickém oděvu – ať už prší nebo je zima, na kole je vždycky prima :-)

Celý večer byl jako tradičně skvěla připraven – početná kapela hrály k poslechu, zpěvu i tanci, občerstvení bylo zajištěno (i s úsměvem – viz foto). Škoda jen, že déšť namočil připravené židle k sezení a tak kdo neměl nějaký igelit pod sebe, ten stejně večer trávil ve stoje.
Novinkou byla letošní přítomnost zásahové jednotky, kterou po loňských zkušenostech s neukázněnými „paliči“ v časných ranních hodinách povolala do akce paní Hanzlíková. Foto vám bohužel nenabídnu; v momentě kdy jsem přesvědčila oba „strážce pořádku“ k zapózování, došla mi baterka.
Bez baterky se fotit nedá a tak je škoda, no asi spíš vzhledem k rodičům lepší, že jsem nemohla zdokumentovat i dění na dětském hřišti :-)
Takže zase rok na shledanou.

Fotogalerie