Slavnostní otevření restaurace Na statku

28. srpna 2009 Co se u nás děje

V pátek 14. srpna 2009 byla slavnostně znovuotevřena restaurace Na Statku. Původní nájemce ukončil smlouvu s obcí k 18. 7. 07 a krátce nato začaly práce na rekonstrukci restaurace i přilehlého obchůdku. Práce probíhaly velmi rychle, protože bylo potřeba otevřít v co nejkratším čase zejména obchod, kam si mnoho místních navyklo chodit pro věci každodenní potřeby, ať už to bylo pečivo, sýry, uzeniny a základní kuchyňské suroviny, nebo drobné drogistické zboží a jeho absence byla velmi znát. Obchod byl proto znovuotevřen již v pondělí 3. srpna a zůstal zachován i nedělní provoz. Byla pouze přechodně upravena otevírací doba: ve všední den od 7 do 19 hodin (s dvouhodinovou přestávkou od 14 do 17) a o víkendu do 12 hodin, ale se začátkem září s nástupem druhé prodavačky bude otevřeno celý den, dokonce od 6 hodin ráno.

Práce v restauraci probíhaly podstatně déle, zejména kuchyň si vyžádala obnovu, ale i tak se nový nájemce snažil provádět jen absolutně nezbytné úpravy, aby mohla být restaurace otevřena také v co nejkratší době a skončila tak nutnost dovážení teplých jídel pro přezletické seniory.

Ve druhém srpnovém týdnu mohl každý Přezleťák najít ve své poštovní schránce pozvánku na slavnostní otevření restaurace Na Statku v pátek 14. 8. od 17 hodin s lákavou nabídkou na jídlo, pití i živou hudbu.

Počasí se vydařilo, venkovní stoly byly obsazené skoro hned (však se také místa předem objednávala) a všechny příchozí vítala již zdálky vůně grilovaného masa i zeleniny. Do ještě větší dálky se nesly skladby trošku tvrdší (na místní poměry) rockové kapely, jejichž písně však s postupem večera vzala za své naprostá většina přítomných; oceněny byly zejména skladby starého dobrého Katapultu alias Kaťáků.

Na koho nezbylo místo venku, mohl posedět v restauračním sále, který zásadně změnil výzdobu – místo cepů, chomoutů a dobových fotografií stěny zdobí pivní tématika jak Plzeňského Prazdroje, tak i Velkopopovického kozla a potěší tak každého milovníka dobrého piva.

Dobré jídlo, pití, kapela a příjemná obsluha – to všechno dostálo skutečně názvu „slavnostní otevření restaurace“ a všichni budeme doufat, že takhle vysoko nastavená laťka se bude pohybovat maximálně vzhůru a restaurace Na Statku se stane vyhledávaným místem nejen lidí z obce, ale i z blízkého či vzdáleného okolí.

Fotogalerie