Rozloučení s prázdninami

7. září 2009 Co se u nás děje

Je první sobota v září, první po zahájení školního roku, a tak je nejlepší doba na definitivní rozloučení s letními prázdninami. A protože se kromě prvňáčků do školy zas tak moc nikdo netěší a po dvou báječných měsících volna je přechod na každodenní školní povinnosti dosti náročný, připravila kulturní komise v úzké spolupráci s místní „buňkou“ ODS, kterou vede ing.Veronika Vrecionová, starostka obce, na sobotní odpoledne pro všechny školou povinné děti a jejich rodiče i prarodiče zábavní odpoledne.

Největší atrakcí byla trampolína, která byla permanentě obležena dětmi všeho věku – ty zde předváděly i sestavy hodné závodníků ve skocích na trampolíně. Vlastně se tomu nelze divit, vždyť gymnastická tradice je v naší obci opravdu velká a je skvělé, že se děti i nadále „porodičují“. Modrý skákací hrad využívaly hlavně ty nejmenší, ale i ty dávaly přednost spíše trampolíně. Zkusit si chodit na chůdách lákalo ty větší a když se utišil nepříjemný vítr, došlo i na ping pong pod širým nebem.

Velký úspěch měl i kočár tažený koníkem Ivanem, který najezdil s dětmi za celé odpoledne spousty kilometrů. O bezpečnost dětí se staral „kočí“ pan Černý, který s Ivánkem vozívává i novomanžele na svatební obřad ve Ctěnicích. Krom dětí se dnes svezla i paní starostka se svým hostem – kandidátem ODS do Parlamentu ČR a lídrem kandidátky Středočeského kraje panem Petrem Tluchořem.

A teď se dostáváme i k druhé části odpoledne, které bylo spíše pro dospělé. Vzhledem k politické aktivitě paní starostky (v minulém volebním období z toho obec nemálo získala -např. dotace na velké investiční akce) byla akce pořádána i ve spolupráci se Středočeskou ODS (ta přivezla pro děti skákací hrad, nabídla možnost zahrát si pétangue a školáci dostali rozvrhy hodin, pěkně přehledně všechna vyjmenovaná slova a nespočet propisek; nafukovací balónky ocenili zejména ti nejmenší). Zajímavým zpestřením pro dospělé byl křest volebního auta středočeského kandidáta ODS pana Petra Tluchoře, který se osobně této pocty ujal a po symbolickém „zkropení“ auta nabídl všem zájemcům přípitek pravým šampaňským.

Odpoledne příjemně ubíhalo – kdo měl hlad nebo žízeň, pro toho byla k dispozici točená limonáda (pro dospělé pivo), slané i sladké dobroty a dokonce si mohl každý opéct na ohni pravého špekáčka alias buřta.

Na závěr byla připravena diskotéka pro děti, ale na tu už asi nezbyly síly. A tak byla hudba pouze k poslechu – kdo pozorně poslouchal, ten mohl objevit, že písničky byly celému odpoledni tak nějak tématicky laděny: Kdepak ty ptáčku hnízdo máš?, Já s písničkou jdu jak ten ptáček! , dále hlavní hit princezny z pohádky S čerty nejsou žerty „Petře, Petříčku“ a jako třešnička Ptačí tanec :-)

Fotogalerie