Tak vás pěkně vítáme!

11. května 2010 Co se u nás děje

Již počtvrté se v květnu sešly (či spíše sjely v kočárech ) do společenského sálu děti ve věku od pár měsíců až po něco málo přes rok v doprovodu svých rodičů, starších sourozenců i prarodičů, aby se zúčastnily slavnostního ceremoniálu jen a jen na jejich počest – přivítání nových malých Přezleťáčků mezi nás.

Letošních rekordních 14 dětí se v 10 hodin usadilo na klíně svých maminek a se zvědavostí si prohlíželo rozsvícené žárovky, zkoumaly kolíbku s panenkou či fascinovaně hleděly na mladého kytaristu Adama Hanzlíka, který jim hned na úvod zahrál dvě skladby – tady nemohu nezmínit, že jedna skladba byla přímo od interpreta, který ji složil před 3 lety ve věku „pouhých“ 9 let. To klobouk dolů!

Všechny přítomné přivítala paní Hanzlíková a protože ví, že udržet pozornost malých špuntů není vůbec jednoduché, předala po kytarovém úvodu slovo paní starostce. Ta milými slovy všechny přítomné pozdravila a projevila radost nad tím, že kromě jedné rodiny přišli všichni pozvaní; dětem popřála do jejich života jen to nejlepší, i když připomněla také nutnost zdolávat překážky a nezdary v životě, jejichž překonání vždy vede k posílení osobnosti člověka. Na závěr zmínila i nadcházející volby a přála dětem „dobré rozhodnutí“ jejich rodičů, komu dají svůj hlas pro to, aby výrazně ovlivňoval budoucnost všech našich dětí.

Pak paní starostka vyzvala jednotlivé děti s rodiči ke slavnostnímu zápisu do pamětní knihy, „velkým“ dětem předala zlatý přívěsek se znamením zvěrokruhu, ve kterém se děti narodily (za ty úplně nejmenší tuto milou pozornost převzali rodiče) a maminka dostala kytičku, protože dnešní slavnostní den vyšel zrovna na Svátek matek.

Následoval tradiční přípitek na zdraví nejen dětí, ale i jejich rodičů, a pak už se zbývalo jen seřadit na prostranství před úřadem ke společnému fotografování – i počasí na skupinové foto vyšlo přímo ukázkově; sluníčko báječně svítilo na tvářičky všech dětí, které drželi hrdě v náručí jejich rodiče.

Fotogalerie