Pozvánka na jezdeckou soutěž O Pohár hl. města Prahy

3. června 2009 Aktuality

O Pohár hl. města Prahy pošesté

V sobotu 6. června se v Praze 9 – Vinoři v zámeckém areálu Ctěnice uskuteční druhé letošní kolo 6. ročníku jezdecké seriálové soutěže O Pohár hl. města Prahy. Seriál jezdeckých soutěží pořádá Sdružení sportovních klubů, jehož členem je i Jezdecký klub Jezdecké společnosti Ctěnice, ve spolupráci s magistrátem hlavního města Prahy. Soutěž je určena dětským jezdcům na pony a je jedním z hlavních soutěží jezdecké sezóny pony pro Prahu a její okolí.

Návrh pro založení takového seriálu vzešel v roce 2004 a získal podporu tehdejšího náměstka primátora Prahy Petra Hulínského. I po komunálních volbách v roce 2006 magistrát i nadále jezdecké soutěže dětí podporuje a záštitu převzala současná náměstkyně primátora paní Markéta Reedová.

Protože pony jsou rozděleny na kategorie podle výšky (-S-, -A-, -B-), jezdí se soutěž stylem handicap, tzn. že pro jednotlivé výškové kategorie je upravována i výška skoků a dvojice v soutěži jsou hodnoceny společně.

V soutěžích pony existují dvě kategorie jezdců a sice děti od 8 do 12 let a děti od 13 do 16 let. I tyto kategorie jsou v handicapové soutěži hodnoceny společně.

Sportovní odpoledne má na programu dvě soutěže pony. Ponyhadicap –ZL- což je zahajovací soutěž pro pony a ponyhandicap –L-, který se již započítává do seriálu. Těmto soutěžím bude jako vždy předcházet skokový trénink členů.

První kolo 6. ročníku se konalo v Praze na Císařském ostrově v sobotu 16. května. Pony jezdectví má v ČR již slušnou tradici a rozvíjí se cca 10 let a letos se pojede i šestý národní šampionát dětí na pony.

Ve Ctěnicích bude připraven i doplňkový program. V prvé řadě to bude možnost svezení dětí na pony nebo v kočáře, což dobře zapadá i do hlavní ctěnické atrakce, kterou je Kočárovna s 20 unikátními kočáry. Tato ojedinělá sbírka hipomobilní techniky je ceněna i z mezinárodního hlediska a v každém případě doporučujeme ji navštívit.

Kočárovou i zámeckou expozici s výstavou o habsburské rodině „Za císaře pána“ spravuje Pražská informační služba, stejně jako celý areál.

Druhým bodem doplňkového programu bude ukázka výcviku psů a pro děti budou připraveny i další atrakce. Těšíme se na Vaši návštěvu.