Jarní seniorský podvečer

21. dubna 2013 Co se u nás děje

Ve středeční odpoledne 17.dubna patřil společenský sál našim dříve narozeným, kteří si přišli opět popovídat se svými dávnými kamarády i sousedy, ale také přesně mířenými otázkami zpovídat čelné představitelky obce; občerstvení v podobě kávy a zákusků, večeře jak ve vyhlášené „stejkárně“ a pochopitelně hudba, zpěv i tanec.

Ještě v pondělí ráno mrzlo jen praštělo, ale aprílové počasí ukázalo opravdu svou žertovnou tvář a ve středu bylo pozdní jaro, skoro by se dalo říci, že léto. Odpolední teploty hodně přes dvacet stupňů lákaly sice spíše k posezení na zahrádce, přesto více než 40 přezletických seniorů zamířilo do společenského sálu. A dobře udělali a určitě nelitovali. Krátce po přivítání paní starostkou i kulturní komisařkou Olinou Hanzlíkovou následovalo milé překvapení, zvláště pro oslavence – kytičku dostali ke svým narozeninám paní Horová z Dolní návsi a paní Říhová z Veleňské ulice. Lahvinku dobrého vína dostal pan Rudolf Šedivý, protože jako na potvoru bylo ve středu zrovna Rudolfa; víno bylo suché a tak dostal navíc k velkému pobavení spolusedících sladkou pusu od paní místostarostky.

Paní starostka při svém přivítání přítomných spočítala, že naše seniory má tu čest vítat na jejich setkání už pojedenácté. Škoda, že se po hodince povídání si u jednotlivých stolů nechopila opět mikrofonu a neřekla, že tentokrát poprvé si přítomní na nic zásadního nestěžovali, naopak si velmi chválili protažení 302 na Palmovku a skvěle uklizenou obec. Tak alespoň tady: Děkujeme.

Ještě před večeří si zatančili oslavenci sólo a waltz v jejich podání by je suverénně poslal mezi hvězdy Stardance. Po večeři už patřil parket všem a musím říct, že opět doslova praskal ve švech. Oba Zahradníčkové hráli a hráli, pan Tupálek, který v červnu oslaví neuvěřitelné 90.narozeniny, prováděl v kole jednu přítomnou dámu za druhou, a zpívalo se z plných plic. Aby nevyschlo v krku, nosily Olininy „holky“ pivo, minerálku i víno všem, kdo měl zájem a protože při tanci vyhládne, udělaly dokonce jako druhou večeři úžasné obložené chlebíčky.

Jo jo, naši přezletičtí senioři se prostě maj!

Fotogalerie