Prohlídka Valdštejnského paláce a zahrady – návštěva Senátu

29. září 2014 Co se u nás děje

V pondělí 22. září ve 13 hodin středoevropského času odjížděl z Přezletic zvláštní autobus směr Malá Strana, kam byli přezletičtí občané pozváni senátorkou a zároveň starostkou Přezletic Veronikou Vrecionovou na návštěvu.

Počasí bylo více než skvělé, a tak jsme prohlídku s průvodkyní zahájili nejprve v zahradách a pak jsme si šli prohlédnout reprezentační prostory Senátu ve Valdštejnském paláci. Fotografie ani nepotřebují komentář, a tak vypíchneme jen pár „perliček“: Zámecké komnaty a pokoje jsou dost prázdné, protože veškeré vybavení bylo odvezeno nikým jiným než Švédy ☺; po jejich odjezdu zde zůstaly holé zdi:

Senátorské lavice nejsou zrovna pohodlné, zvláště pro vyšší postavy, proto bylo odhlasováno rychle:

Na závěr bylo připraveno malé občerstvení ve Frýdlantském salónku. Jídelní lístek z přilehlé restaurace si všichni přítomní se zájmem prostudovali – fernet za 3,–Kč ale neobsahoval ☺:

Po kávičce byl prostor pro neformální popovídání si se starostkou – senátorkou i místostarostkou o životě v obci zakončen potleskem jako poděkování za krásné odpoledne v ještě krásnějších prostorách Valdštejnského paláce.

Fotogalerie