Přezletické čarodějnice

12. května 2008 Co se u nás děje

Tak je na světě zase o pár čarodějnic méně. I když spousta lidí, by jich „upálila“ jistě daleko víc :-), hlavně u nás v Přezleticích.

Počasí se 30.dubna vydařilo. Meteorologové sice slibovali navečer přeháňky, ale sprchlo až pozdě v noci, spíše nad ránem. V 19,30 zástupci místního sboru dobrovolných hasičů zapálili připravenou hranici, což ocenili zejména mladí, mladší a nejmladší účastníci „čarodějnic“ . Akce byla zahájena v 19,00 hodin středoevropského času, kdy začala hrát country kapela a byl otevřen stánek s občerstvením. U vchodu vítala návštěvníky velká figurína čarodějnice sedící na koštěti, jen vyletět. A také brzy po setmění vyletěla v plamenech a kouři neznámo kam.

Nebyla sama, kdo skončil na hranici, následovalo ji několik menších kolegyň. Musím říct, že je moc hezké, když si rodiče s dětmi dají tu práci a přinesou si čarodějnici vlastní – a může být třeba jen z kartonového papíru nebo oblečená do starých hadrů a vycpaná slámou. Všechny okolostojící děti (a že jich letos bylo!) si upalování čarodějnických potvor rozhodně nenechaly ujít.

Kromě velké hranice byl jako každoročně k dispozici ohýnek menší na opékání buřtů a nad ním bdělo bedlivé oko „policie“ (viz foto).

Vše dopadlo dobře a tak zase příští rok při Filipojakubské noci v Přezleticích!

Fotogalerie