Vítání občánků 2009

19. května 2009 Co se u nás děje

Neděla jako stvořená pro slavnost, sluníčko svítí a před obecní úřad se začínají sjíždět kočáry, pardon, kočárky. I když princezničky tady skutečně byly.

Společenský sál je vyzdoben a připraven pro opravdu slavnostní událost – již třetí rok po sobě vítá paní starostka nové přezletické občánky. Blíží se 10.hodina a sál se pomalu zaplňuje dětmi malými i většími, maminkami s tatínky i babičkami s dědečky.

Úvodní slovo si bere Olga Hanzlíková a představuje paní starostce všech 8 dětí, které se v loňském roce v Přezleticích narodily. Letos je krásně vyrovnaný počet holčiček a chlapečků – pojďme honem, představení začíná:

  • Nela Hájková Matěj Doleček
  • Josefína Kábelová Karel Drexler
  • Barbora Liscová Jiří Macourek
  • Jana Macková Marek Smolík

Slavnost pokračuje zpěvem dvou ukolébavek v podání Petry Jirůtkové s klávesovým doprovodem paní magistry Veroniky Dvoráčkové- Žofákové. Slovo si bere paní starostka, která na závěr své milé řeči přeje všem dětem do života jen to nejlepší. Postupně zve rodiče dětí k zápisu do pamětní knihy, předání kytičky mamince a děti dostanou malý zlatý dáreček na památku této slavnostní chvilky.

Všichni si poslechneme další dvě ukolébavky, tentokrát zpívá Martina Jirůtková, a následuje přípitek báječně vychlazeným šampaňským. Jako poslední zazpívala dětem dcera paní starostky Julka a slavnostní dopoledne pomalu končí.

Ještě skupinové foto před úřadem a kočárky začínají pomalu odjíždět.

Určitě nebudu sama, když vyjádřím dík všem organizátorkám z kulturní komise, které s opravdovou radostí a chutí věnovaly svůj čas pro toto krásné přivítání nových „Přezleťáků“, vlastně spíš Přezleťáčků.

Fotogalerie