REKONSTRUKCE PRŮTAHOVÝCH KOMUNIKACÍ A CHODNÍKŮ V OBCI OPĚT V NEDOHLEDNU

4. listopadu 2021 Aktuality

Slíbil jsem, že vložím informaci o stavu akce. Nejzásadnější, to platí pro každou stavební akci, je získání stavebního povolení. Již před rokem byla podána žádost o jeho vydání. V té době se odvolal (z důvodu snahy přinutit obec k povolení nesmyslného developerského projektu v areálu Bervid a protější zahrady, jedná se o místo nad zástavbou Zlatý kopec) developer. Každé odvolání pak míří na kraj a zdržení je tak na mnoho měsíců i déle. Uvedené odvolání bylo projektanty vyřešeno úpravou dokumentace (vyjmutí části) a žádost o povolení byla opět podána na silniční úřad. V současnosti mělo povolení nabýt právní moci a opět došlo k odvolání, tentokrát MÍSTNÍCH OBČANŮ. Tito již v rámci řízení podali námitku na technické řešení odvodnění a projekční kancelář způsob odvodnění vysvětlila. Celé odvolání je zde: http://prezletice.cz/…I-RIZENI.pdf Odvolání tak opět míří na kraj a opět dojde k významnému zdržení.

Pokud se přeci jen podaří projít touto spletitou sítí a povolení bude vydáno, bude následovat nutnost podpisu smluv s desítkami občanů a subjektů, jejichž pozemky se rekonstrukce týkají. Tak je to bohužel s mnoha řízeními.

V živé paměti máme účelové odvolání rádoby zelených aktivistů (vyděračů) proti UR školy a posun o cca rok.

Námitka občanů k projektu revitalizace hřiště u rybníka cituji ,, Viděla jsem návrhy na nové herní prvky ke kterým mám společně s dalšími občany připomínky které budeme zasílat na stavební úřad Nechceme ale zdržovat zbytečně stavební řízení Mohli bychom se nad nimi sejít zítra mezi 10–11 na hřišti? “ namísto včasného se seznámení s projektem, který byl po dlouhou dobu zveřejněn a projednáván a vznesením požadavku na úpravu ještě v rámci projektu. Tím vznikl časový posun realizace dětského hřiště z jara přes léto. Námitky a odvolání patří k zákonným právům občanů a dalších subjektů. Tyto pak neřeší stavební a silniční úřady, které musí spisy připravit, posbírat vyjádření účastníků a vše odeslat k odvolacímu orgánu, který je zahlcen a problém řeší dlouhé měsíce. Následně se vše vrátí zpět k novému projednání a opět může dojít k odvolání. Stále dokola. Možná zde bude někdo argumentovat, že brečím, jiný zas neznám slovo nejde. Bohužel brečím a opravdu to nejde, respektive jde, ale velice pomalu. Je to frustrující a ubíjející, to mi věřte. Jan Macourek místostarosta